Medie: I alt er 17 af de øverste russiske militærledere blevet dræbt

Ukraine-krisen

25/3/22 | 06:06

Skrevet af Redaktionen

Rusland har mistet yderligere to af de øverste befalingsmænd.

I alt anslås det, at 17 af de øverste russiske militærledere er blevet dræbt i Ukraine. Imens står en rødglødende Vladimir Putin tilbage i Moskva og har igangsat en heksejagt på dem, der lækker efterretninger til Vesten.

I denne uge er to af Vladimir Putins øverste ledere blevet dræbt i Ruslands invasion af Ukraine. Det bringer det anslåede antal døde topledere op på 17 og det efterlader Kreml hovedrystende.

De to døde topledere er Major Dmitry Toptun, der var bataljonsleder. Han døde angiveligt, da hans pansrede køretøj blev ramt af et panserværnsmissil i Izyum, nær Kharkiv.

Også Faldskærmsjægerkommandanten Major Alexey Osokin er også rapporteret død i kampene i Ukraine.

Ukrainske rapporteringer fortæller, at op til 15.300 russiske soldater er blevet dræbt. De massive russiske tabstal skal ses i relief til, at Moskva stadig ikke har formået at indtage hovedstaden Kiev.

Flere lækkede efterretningsoplysninger har peget i retningen af, at Putin havde håbet på at gennemføre sin invasion af Ukraine inden for 48 timer. I dag har krigen varet en måned.

I Rusland sender man skylden videre til Storbritannien og USA, som de mener, sender efterretninger til Ukraine, der på den vis kan forudsige Ruslands træk.

Vladimir Putin selv menes at være rasende, og han er overbevist, at der sidder en muldvarp blandt hans topchefer, hvorfor han har iværksat en klapjagt for at finde den eller de skyldige.