Mads-Emil fra Vejle tog til Ukraine for at kæmpe: Nu vil han hjem igen

Ukraine-krisen

09/3/22 | 09:08

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

25-årige Mads-Emil Longhi fortrød hurtigt sin beslutning om at tage til Ukraine og kæmpe mod de russiske styrker.

I sidste uge kunne man på flere danske medier læse om 25-årige Mads-Emil Longhi fra Vejle, som ville til Ukraine og kæmpe mod russerne for at bevise sit værd og for at hjælpe. 

Selvom det måske er noget, som mange siger, så var der ikke langt fra tanke til handling hos Mads-Emil, og den 25-årige dansker hoppede således i en bil og kørte mod den ukrainske grænse.

Hans rejse blev dokumenteret af Emil Jørgensen, som er journalist for Avisen Danmark. Det skriver Vejle Amts Folkeblad

Selvom det ikke er mange dage siden, at Mads-Emil blev sat af ved grænsen til Ukraine, så er Emil altså nu på vej tilbage til grænsen for at hente Mads-Emil hjem igen. 

Den unge vejlenser har nemlig fortrudt, da situationen i Ukraine ifølge ham er kaotisk og uorganiseret. "[...] vi hjælper ikke folk," har han forklaret.

"Det hele var bare så uorganiseret, som noget kunne være," har han desuden udtalt.

Vejle Amts Folkeblad skriver, at Mads-Emil ifølge Radio4 ikke er alene om den holdning, da hele 50 udlandske mænd i mandags, d. 7. marts, ligeledes besluttede sig for at rejse hjem igen. 

Ifølge Mads-Emil skyldes hans beslutning primært, at han ikke føler, at han er til nogen hjælp, da de ikke har modtaget den træning, som han havde forventet. 

"[...] vi gjorde ikke en forskel ved bare at ligge der. De blev ved med at udsætte, hvornår træningen gik i gang, og hvornår vi fik våben," har han således forklaret til Radio4

Mads-Emil fortæller, at dagene blev brugt på at slappe af, spise mad og lave øvelser og kurser, som de allerede havde gennemført. 

Derudover peger han ogå på den dårlige sikkerhed i basen, som han boede på, som en årsag til, at han gerne vil hjem igen. 

Der har nemlig været en episode på en nærliggende base, som blev bombet af russerne, fordi de havde formået at spore et telefonsignal, og til trods for dette bruger soldaterne i den base, som Mads-Emil opholder sig i, fortsat deres telefoner. 

"Vi fik besked på at slukke vores telefoner [...]. [...] mange lagde alligevel billeder af sig selv og bygningerne op på sociale medier," har han således forklaret og uddybet, at de fik fortalt, at det var en sikker måde at slå dem alle ihjel på. 

Den unge dansker, som fortsat befinder sig i Ukraine, slår dog fast, at han ikke er færdig med at forsøge på at hjælpe ukrainerne og nævner, at han måske vil hjælpe med at få flygtninge over grænsen og til Danmark.