Krigens skøreste sanktion giver problemer i Rusland

Ukraine-krisen

14/04/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er indført et hav af sanktioner mod Rusland siden landets invasion af Ukraine. Nogle sanktioner betyder væsentlig mere end andre, mens flere sanktioner har mere symbolsk betydning. Selvom denne sanktion lyder symbolsk, så giver den faktisk flere grå hår på hovedet end man først lige antager.

Det er de russiske virksomheder, der nu skal til at lede efter nye skrifttyper.

Det er nemlig slut med at bruge de legendariske skriftyper Times New Roman, Arial, Verdana, Tahoma og Helvetica. Disse skrifttyper er de hyppigst brugte skrifttyper verden over.

Det østeuropæiske medie Nexta TV kan dog fortælle, at de russiske virksomheder nu skal kigge efter andre muligheder, hvis de skal trykke noget eller udgiver noget på nettet.

Det er den amerikanske virksomhed Monotype, der leverer skrifttyper til virksomheder i hele verden, der har blokeret for russiske virksomheders adgang til deres bibliotek af skrifttyper.

Selvom det ikke lyder som noget stort problem, så ender det med at blive en hovedpine for russiske hjemmesider, avisforlag, bogudgivere, softwareudviklere og reklamebureauer.

De skal nu til at se efter andre skrifttyper, som fremadrettet kan anvendes i deres skriverier.