Kald Vladimir Putin 'hersker' frem for 'præsident'

Ukraine-krisen

17/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det Liberale Demokratiske Parti i Rusland er flove over ordet præsident og foreslår i stedet at kalde Putin hersker.

Loyalister over for den russiske leder Vladimir Putin har sagt, at han skal omtales som 'hersker' frem for 'præsident'.

Det skriver Sky News

Rusland siges at være i gang med at erstatte ord og udtryk, der har en indflydelse fra Vesten. Det mener de er nødvendigt efter invasionen af Ukraine tidligere på året.

Hersker i stedet for præsident

Kreml har sagt, at forslaget om at kalde den russiske præsident for en hersker er en "ny idé", men at de ikke har nogen holdning til sagen.

Det Liberale Demokratiske Parti (LDPR) - set som traditionelt loyale over for Kreml - sagde, at det er "vigtigt" at overveje omdøbningen af ​​præsident-udtrykket

LDPRs pressetjeneste i det russiske parlaments underhus sagde til nyhedsbureauet Tass:

"Selvom forfatningsændringer ikke er på den nuværende dagsorden, insisterer vi stadig på, at det er vigtigt at finde noget at kalde landets overhoved i Rusland. Vi foreslår to muligheder: enten en hersker eller et statsoverhoved."

Kreml-talsmand Dmitry Peskov sagde til Tass: "Det er en ny idé. Der er ingen holdning til denne sag."

Præsident gør os flove

LDPR har hævdet, at brugen af ​​"præsident altid har gjort os flov".

I sin argumentation pointerede det pro-Kremlske parti, at udtrykket "præsident" blev brugt for første gang i det 18. århundrede i USA og "meget senere spredte [det] sig over hele verden".

"I vores land er dette efter historisk målestok generelt et nyt ord, og indtil det slår helt rod, kan du roligt erstatte det. For eksempel med udtrykket "statsoverhoved" eller ordet "hersker". Begge er mere forståeligt for det russiske øre," sagde LDPR ifølge et russisk statsdrevet nyhedsmedie.