Gør klar til russisk offensiv: Opfordrer 350.000 civile til at evakuere

Ukraine-krisen

06/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Guvernøren fra Donetsk opfordrer 350.000 civile til at evakuere.

Pavlo Kyrylenko, der er guvernør i den østlige Donetsk-region i Ukraine har opfordret 350.000 civile til at evakuere i lyset af en forestående russisk offensiv.

Det skriver the Guardian

Opfordringen efter den russiske præsident, Vladimir Putin, tidligere erklærede erobringen af den æslige provins Luhansk for en sejr.

Der er nu en udbredt opfattelse, at Rusland har til hensigt at eskalere deres offensiv i Donetsk, hvilket får myndighederne til at opfordre mere end en kvart million indbyggere til at evakuere.

Vi skal redde liv

Pavlo Kyrylenko, sagde, at det er nødvendigt at få de 350.000 tilbageværende mennesker i Donetsk-provinsen ud for at redde liv og for at sætte den ukrainske hær i stand til bedre at forsvare byer mod den russiske fremrykning.

"Hele landets skæbne vil blive afgjort af Donetsk-regionen. Når først der er færre mennesker, vil vi være i stand til at koncentrere os mere om vores fjende og udføre vores hovedopgaver," sagde Pavlo Kyrylenko.

Donets-by under bombardement

Tirsdag er endnu en by i Donetsk kommet under bombardement.

Borgmesteren af byen Sloviansk Vadim Lyakh sagde på Facebook, at byen var udsat for "massiv beskydning" herefter opfordrede han indbyggerne i byen til at evakuere. Han opfordrede dem til at søge dækning i krisecentre.