Er Ruslands planer afsløret: Bliver dette europæiske land Putins næste mål

Ukraine-krisen

02/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Hvideruslands præsident har i en tv-transmission muligvis ved et uheld afsløret, at Moldova er det næste land, som står for skud efter Ukraine.

For nyligt lavede Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko - 'Europas sidste diktator' - en tv-transmitteret præsentation af Ruslands invasionsplaner og -ruter igennem Ukraine. 

Her har han dog muligvis afsløret lidt mere, end hvad godt er, da han måske har løftet sløret for, at Rusland ikke stopper deres fremmarch ved Ukraine.

Det skriver det britiske medie The Sun. 

I tv-transmissionen kan Lukasjenko ses stående foran et kort over Ukraine og det nærliggende område.

Her står han som en anden skolelærer med en lang pegepind i hånden og forklarer Ruslands færden i området ved hjælp af diverse pile og linjer på kortet. 

På kortet kunne man blandt andet ifølge The Sun se angreb, som Rusland allerede har udført i løbet af de sidste par dage, blandt andet deres fremmarch mod Ukraines hovedstad Kyiv. 

Kortet viser dog tilsyneladende også, at Rusland har planer om at træde ind over grænsen til Ukraines naboland, Moldova, fra den ukrainske havneby Odessa.

Dele af Moldova er ligeledes markeret med rødt på kortet, hvilket måske kan indikere, at Rusland forventer at besætte det område. 

Dette styrker frygten omkring, hvorvidt Putin kan finde på at fortsætte sin hærgen igennem flere lande i Europa, især da Moldova ikke er medlem af NATO og derfor, ligesom Ukraine, står forholdsvis på egne ben - til trods for at landet, ligesom Ukraine, er et af NATO's partnerlande.

Først hvis Rusland træder over grænsen til et NATO-land vil NATO - herunder USA - gribe militært ind. 

De 20 NATO-lande er Belgien, Canada, Danmark, Frankrig, Holland, Island, Italien, Luxembourg, Norge, Portugal, Storbritannien, USA, Grækenland, Tyrkiet, Tyskland, Spanien, Polen, Tjekkiet, Ungarn, Bulgarien, Estland, Letland, Litauen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Albanien, Kroatien, Montenegro og Nordmakedonien. 

Senest har Finland meldt ud, at de overvejer at søge om medlemsskab, efter den finske befolkning i en folkeafstemning for nyligt for første gang nogensinde viste, at de gerne vil være medlem.