Er Putin syg? Ny video puster liv i rygter om præsidentens dårlige helbred

Ukraine-krisen

04/09/2022

Skrevet af Kathrine Frich

Se videoen i artiklen: Putin fortæller russiske børn om krigen i Ukraine, men noget er galt med hans ben

Under et besøg i byen Kaliningrad fortalte den russiske præsident Vladimir Putin skolebørn om krigen i Ukraine, men på videoen ser han syg ud.

Det skriver Dailymail

På videoen kan man se præsidenten, der rykker på sine ben, vrider sig i stolen og ser utilpas ud.

Sender børn i isolation

Præsidenten har også gået til nye højder i et forsøg på at passe på sit helbred. Inden mødet i Kaliningrad, havde han nemlig beordret at alle børnene skulle isoleres 14 dage, fordi han frygter for corona.

Spørgsmål om Putins helbred har cirkuleret i nogen tid i Rusland, og nogle tyder på, at han har kræft eller Parkinsons.

Han er regelmæssigt er forsvundet i dagevis ad gangen under påstande om, at han er under operation. Men rygterne er blevet stærkere, siden han lancerede sin barbariske invasion af Ukraine, hvor lederen ofte ser ud til ikke at have fuld kontrol over sine lemmer.

I de seneste måneder er han blevet set humpe af et fly i Iran med en slap arm og vride foden i et møde med Hvideruslands diktator Lukasjenko i maj.

Er det indoktrinering?

Børnene som Putin mødtes med er alle børn med høj IQ, der præsterer over normalt i skolen. De var alle i alderen 9-12 år gamle.

En del af hans møde gik med en historielektion, hvori præsidenten antydede, at Ukraine og Rusland burde være ét land.

Et andet tidspunkt under mødte udvidede Putin krigens omfang og sagde, at han ønskede at generobre de territorier, han så som traditionelt russiske.

Han omtalte Donbas som Ruslands 'historiske territorier' og tilføjede:

"De begyndte at skabe en anti-russisk enklave på territoriet i dagens Ukraine, der truer landet. Så vores fyre, der kæmper der, forsvarer både indbyggerne i Donbas og forsvarer Rusland selv."

I en timelang spørgsmål-og-svar-session sagde Putin, at han var blevet chokeret over at opdage, at børn i det østlige Ukraine ikke vidste, at deres land havde været en del af Sovjetunionen med Rusland, og at det var en vigtig opgave at rette optegnelsen.

Han sagde, at den russiske undervisningsminister Sergey Sergeyevich Kravtsov fortalte ham, at børn i den russisk-besatte Donbas 'ikke ved, at broen til Krim eksisterer' og 'ikke engang vidste, at Ukraine og Rusland var en del af et forenet land. '