Desperate russiske soldater spiser hunde for at få mad

Ukraine-krisen

31/3/22 | 19:25

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Russiske soldater har svært ved at få mad, og har derfor følt sig nødsaget til at spise hunde.

En aflyttet radiosamtaler mellem russiske soldater har afsløret, at en soldat har indrømmet at have voldtaget en 16-årig pige. Derudover kom det også frem, at de spiser hunde for at få mad. Det skriver Daily Star.

I den chokerende lydoptagelse, som den ukrainske sikkerhedstjeneste (SSU) har opfanget, kan man høre de russiske soldater tale nonchalant på deres modersmål om de modbydelige handlinger.

I den dystre samtale lyder det angiveligt til, at soldaten siger, at han er stødt på tre kammerater i en kampvogn.

"Vi har tre kampvognsfyre her," kan man høre en soldat sige, inden han siger: "De voldtog en pige."

En kvindelig stemme bryder herefter ind og siger: "Hvem gjorde det?"

"De tre kampvognsfyre. Hun var 16 år gammel," svarer man, og kvinden spørger om, at det er nogle af 'vores mænd', hvilket han svarer 'jep' til. Herefter kan man høre kvinden bande højlydt på russisk.

I en anden lydoptagelse, som det også er lykkedes den ukrainske sikkerhedstjeneste at opfange, hører man en mandlig stemme, der spørger en mand om han 'i det mindste spiser okay?'.

Som svar til spørgsmålet, siger en anden mand 'Ikke så dårligt', og fortsætter med at sige: "Vi fik Alabay (hund, red.) i går".

Da han derefter bliver spurgt om de 'spiser hunde eller hvad?', svarer han igen: "Det gør vi. Vi ville have noget kød."

Det virker dog ikke til, at det er noget, der har synderligt rystet den mand, der indledte samtalen, da han stille og roligt spørger: "Hvorfor? Har I ikke noget at spise?"

Hans soldaterkammerat forklarer, at de ganske vist havde MRE'er (ready-to-eat-måltider) ved hånden, men de var 'trætte af dem'. Han fortæller derefter, at de allerede havde 'gjort det af' med alle kyllinger og gæs.

Den ukrainske sikkerhedstjeneste har fået til at opgave at indsamle information om russiske krigsforbrydelser på vegne af Haag. Det sker bl.a. gennem chats, hotlines, diverse beskedtjenester og e-mail.

De rystende samtaler mellem russiske soldater er blevet offentliggjort af den ukrainske sikkerhedstjeneste i kølvandet på den voksende tvivl om russernes syn på fredsforhandlingerne.

Tidligere på ugen sagde en ukrainsk kvinde, at hun blev voldtaget gentagne gange af to russiske soldater i sit hjem. Inden da havde de skudt og dræbt hendes mand, mens hendes fireårige søn græd i nærheden.

Den 33-årige kvinde, der ikke ville oplyse sit rigtige navn, fortalte hendes historie til The Times, efter en officiel efterforskning af et angreb begået af en beruset russisk soldat blev åbnet.