Anders Fogh: Putin vil ikke stoppe med Ukraine

Ukraine-krisen

09/6/22 | 10:19

Skrevet af Kathrine Frich

Anders Fogh mener ikke at Putin vil stoppe ved Ukraine

I disse dage afholdes der Copenhagen Democracy Summit 2022 i København. Her har Anders Fogh Rasmussen udtalt sig om krigen i ukriane

det skriver The Guardian

Den tidligere statsminister og generalsekretær i Nato deltager lige nu i Democracy Summit 2022 sammen med blandt andet den tidligere amerikanske præsident Barack Obama.

Fredag er krigen i Ukraine på programmet og her har Anders Fogh Rasmussen i et interview fortalt at Putin kun vil forstå styrke magt og sammenhold.

Stopper ikke ved Ukraine

Anders Fogh tror ikke på at Putin vil stoppe med Ukraine. Lykkedes det ham at overtage styringen vil han bare fortsætter:

"Det ukrainske folk kæmper faktisk på vegne af os alle, og vi skal stoppe Putin, ellers stopper han ikke. Han vil fortsætte med at erobre fredelige naboer, hvis han ikke bliver stoppet i Ukraine." siger han i et interview med Sky News.

Et forenet Nato

Anders Fogh Rasmussen peger på at Putin havde håbet at krigen i Ukraine ville have medført splittelse - men det er det modsatte der er sket.

"Putin har opnået præcis det modsatte af, hvad han ønskede. Han har skabt mere sammenhold i Nato. Og nu vil du også se Nato blive udvidet til med Finland og Sverige. Han får Nato-tropper tættere på russiske grænser."

Derudover peger han på, at Putin og Rusland er gode til langvarige konflikter, hvor han henviser til den russiske tilstedeværelse i Transnistrien, Sydossetien og Krim. Det betyder at vi ville skulle fortsætte i en længere periode med at støtte Ukraine.

"Vi er nødt til at sikre, at det aldrig vil ske igen, at Ukraine vil blive invaderet. Så Ukraine har brug for sikkerhedsgarantier på den ene eller den anden måde. Og jeg tror, ​​at Storbritannien såvel som USA og andre store Nato-allierede vil spille en afgørende rolle i at give jernbeklædte sikkerhedsgarantier til Ukraine."