Amerikansk opfordring til russerne: Slå Putin ihjel

Ukraine-krisen

04/03/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

En opfordring til at dræbe Ruslands præsident, Vladimir Putin, er blevet udsendt af en amerikansk senator.

Lindsey Graham, der er senator for South Carolina i USA, er sikker på, at der kun er én måde, hvorpå krigen i Ukraine kan få en ende.

Han er overbevist om, at den eneste løsning er, at der er nogen, der slår Ruslands præsident, Vladimir Putin, ihjel.

Det har han gjort klart i et opslag på det sociale medie Twitter. Her lægger han også på til, at der bør være nogen i det russiske militær, der vil gøre deres land en tjeneste.

"Er der en Brutus i Rusland? Findes der en mere succesfuld oberst Stauffenberg i det russiske militær?" skriver Lindsey Graham på Twitter, og fortsætter:

"Den eneste måde dette ender på er, at nogen i Rusland slår denne fyr ihjel. Du vil gøre dit land - og verden - en stor tjeneste."

I et opfølgende opslag på Twitter skriver han, at han er klar over, at det er nemt at sige, at man bør dræbe Putin, men det at gøre det, er noget helt andet.

"De eneste mennesker, der kan ordne dette, er det russiske folk. Let at sige, svært at gøre," skriver han.

"Medmindre du ønsker at leve i mørke resten af dit liv, være isoleret fra resten af verden i dyb fattigdom og leve i mørke, er du nødt til at træde i karakter."

Lindsey Graham er dog ikke den eneste, der har udsendt en opfordring til at dræbe den russiske præsident.

For få dage siden delte den russiske rigmand Alex Konanykhin et opslag på LinkedIn, hvor han opfordrede til, at man endte valgte at anholde eller slå Vladimir Putin ihjel.

Ikke nok med det, så gik han så langt, at han valgt at udlove en dusør på 1.000.000 dollars, hvilket er svarende til 6.700.000 kroner, til den eller dem, der ville enten anholde eller dræbe Putin.