Alphabet Inc. har begæret Google konkurs

Ukraine-krisen

19/5/22 | 10:12

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Firmaet bag Google har begæret selskabet konkurs i Rusland.

Flere enorme internationale virksomheder såsom Starbucks, Sony og Ikea har de sidste par måneder sat en stopper for al salg til og produktion i Rusland som konsekvens af landets invasion af Ukraine. 

Rusland er mere eller mindre blevet isoleret fra omverdenen, og deres udbud af butikker, restauranter og lignende er efterhånden stort set kun russisk.

Senest har den verdensomspændende burgerkæde McDonald's meldt ud, at de sælger samtlige 850 restauranter i det enorme land og dermed endegyldigt forlader landet. 

Nu har firmaet bag verdens største søgemaskine, Google, meldt noget lignende ud. 

Rusland har nemlig indefrosset Google's bankkonti i landet, og det betyder, at Alphabet Inc., som ejer Google, har været nødsaget til at lukke Google's russiske kontorer og begære firmaet konkurs i landet. 

Det skriver Reuters ifølge TV2

Om det får konsekvens for den almene russers adgang til søgemaskinen, Gmail, Google Drev og lignende vides endnu ikke. 

Google Inc. er især kendt for sin verdensomspændende søgemaskine, som er den suverænt mest brugte søgemaskine i verden og verdens mest besøgte side. 

Firmaet, som er et datterselskab til Alphabet Inc., er desuden kendt for en lang række andre tjenester såsom Gmail, Google Maps og den personlige assistent Google Now, ligesom de også står bag en lang række produkter såsom Google glasses.