30 ambulancer på vej til Ukraine

Ukraine-krisen

04/3/22 | 19:56

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af Redaktionen

I dag påbegynder 30 donerede ambulancer fra Falck deres rejse mod Ukraine, Polen og Moldova, hvor de skal hjælpe den trængte ukrainske befolkning på begge sider af grænserne.

I alt 30 af de gule ambulancer, der normalt står klar til at hjælpe danskerne, skal nu hjælpe til i Ukraine, Polen og Moldova.

Falck har været i dialog med de danske beredskabsmyndigheder og de har valgt at donere 30 ambulancer til Ukraine. Ambulancerne skal hjælpe tilskadekomne i krigsområdet og de uroprægede områder i og omkring landet.

Her fredag aften kører 60 frivillige medarbejdere fra Falcks brand-, ambulance- og assistanceorganisation ambulancerne fra Danmark til Lublin i det sydøstlige Polen. Herefter overdrages størstedelen af ambulancerne til de lokale myndigheder.

Falck-medarbejdere fra Polen sørger for, at syv af ambulancerne transporteres videre til Moldova. Her vil de indgå i de lokale beredskaber.

Administrerende direktør i Falck, Jakob Riis, fortæller, at over 500 medarbejdere frivilligt har tilbudt at køre ambulancerne til Polen.