Yolanda har været væk i 1118 dage: Nu fører sporet til Danmark

Udland

16/10/2022

Den dengang 23-årige Yolanda Klug forsvandt sporløst den 25. september 2019. Foto: Politi Leipzig
Den dengang 23-årige Yolanda Klug forsvandt sporløst den 25. september 2019. Foto: Politi Leipzig

Skrevet af Redaktionen

I mere end tre år har den 23-årige studerende fra Leipzig været forsvundet. Hendes forsvinden har været omgærdet af masser af mystik, men nu er der dukket to lovende spor op. Det ene trækker tråde til Danmark.

Da Yolanda Klug forsvandt, var hun 23 år gammel. Det var meningen, at hun skulle tage en bus til IKEA den 25. september 2019. Men den dag i dag er der ingen der ved, om hun rent faktisk steg på bussen i Leipzig.

Et vidner hævder nu, at vedkommende så Yolanda i IKEA. Vidnet er professionel chauffør, og han mener at vide, at Yolanda var på parkeringspladsen ved IKEA omkring klokken 17.15. Her stod hun i nærheden af en mørk bil.

"Vi har endnu ikke været i stand til at fastslå, om Yolanda satte sig ind i køretøjet eller bare gik forbi det," fortæller en talsperson fra politiet.

Nummerpladen på køretøjet er tilknyttet Baden-Württemberg-distriktet Esslingen nær Stuttgart, hvor den religiøse bevægelse Scientology er aktiv.

Et andet vidne har ydermere fortalt, at Yolanda var ledsaget af en mand, der var tatoveret. Sammen talte de om IKEA.

Politiet har længe efterforsket en sammenhæng mellem Yolandas forsvinden og Scientology-bevægelse. Ifølge politiets undersøgelser er hele Yolandas familie forbundet til den nyreligiøse bevægelse.

Det kan ikke udelukkes, at den dengang 23-årige gik i skjul og startede et nyt liv under falsk identitet for at undslippe Scientology.

Men forsvindingen kan også være en del af hendes forbindelse til Scientology.

"Vi modtog information, der førte til Danmark i forbindelse med Scientology. Her kunne der være en sammenhæng," forklarer Politiet blandt andet.

Politiet efterforsker stadig mange forskellige spor. Hvad ledetråden til Danmark ellers skulle inkludere ud over en sammenhæng med den nyreligiøse bevægelse, fortæller politiet ikke.