Ville bare hente sønnens bold i naboens have: Nu skal far betale 170.000 kroner

Udland

30/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En retssag har nu besluttet at manden skal betale erstatning til naboen.

En rasende far er blevet beordret til at give næsten 20.000 pund (175.000 kroner) ud til sine naboer efter at have forsøgt at hente den fodbold, som hans hulkende søn havde sparket ind i deres have.

Det skriver Ladbible

Chaim Adler, 35, stormede ind i haven til Warren Bergson og hans kone Dr. Edel McAndrew-Bergsons i Golders Green i det nordlige London. Her begyndte at snærer af og håne parret efter en langvarig fejde.

Ville hente sønnens bold

Efter at parret angiveligt nægtede at aflevere fodbolden, vendte faren tilbage til ejendommen den følgende dag for at prøve at skubbe sig ind i deres lejlighed, mens han 'aggressivt' krævede, at de skulle returnere hans søns bold.

Bergson, en advokat, og hans psykologkone indledte derefter en retssag mod Adler og sagsøgte ham for overtrædelse og chikane - og en dommer har nu tildelt dem hele 19.800 pund (172.625 kroner) i erstatning.

Adler fortalte sin version af begivenhederne:

"[Bergson] råbte af min søn og efterlod ham i tårer. Han var meget ked af det, og jeg gik hen til huset for at tale med ham og få bolden tilbage. Jeg prøvede at spørg pænt."

Dommer Stephen Hellman sagde, at selvom Adler, en chef hos et brandalarmfirma, var blevet provokeret af afvisningen på ​​at returnere bolden, var han gået for langt og udvist 'aggressiv, ydmygende og intimiderende' adfærd over for parret.

"Denne adfærd går ud over det, der blot forårsager forstyrrelse," sagde han.

Føler sig intimideret

Bergsons siger, at det ikke er første gang, at de har oplevet, at en fodbold gentagne gange blev skudt mod deres hegn hver weekend i et forsøg på at 'intrimidere' dem.

Psykologen sagde, at hun og hendes ægtemand, der er speciallæge i motorlovgivningen, greb til at tegne medlemskaber på British Library, så de havde et sted at tage hen for at få lidt fred og ro.

Dr. McAndrew-Bergson var træt af den konstante støj fra bolden, der blev skudt på hegnet, og besluttede at gribe den og kaste den ind i en anden nabos have, da den landede på hendes græs igen.

Ved en anden lejlighed konfiskerede hendes mand bolden efter at være blevet skubbet til enden af ​​hans tålmodighed og tog den med ind i sin lejlighed - kun for at have en 'lille hær' af Adler-familiemedlemmer forsøge at invadere deres have.

Retten hørte, at parret blev tvunget til at lukke døren i faderens ansigt, da han forsøgte at trænge ind i deres hjem, før han derefter begyndte at 'blotte sine tænder og knurre' af dem, da han bankede på døren.

Dommerens begrundelse

Adler nægtede enhver forseelse under sagen og sagde, at han simpelthen var en far, der forsøgte at beskytte sin unge søn, som var blevet råbt af og til han braste i gråd. da han bad om sin bold tilbage.

Han hævdede, at han havde en 'frem og tilbage' med den naboen i døren til dennes lejlighed, men at Bergson lukkede døren og ikke returnerede bolden.

Efter en retssag i november 2022 afgjorde dommer Hellman, at Adler havde chikaneret familien Bergson og havde overtrådt deres ejendom, da "i det mindste en del af hans krop" var kommet ind i deres lejlighed under en af ​​hændelserne.

"Han var vred, fordi de to gange havde fået hans otte-årige søn til at græde," sagde dommeren. "Dybden af ​​hans vrede kom meget tydeligt frem, da han aflagde vidnesbyrd."