Verdensrekord: Næsten 2 km langt tog

Udland

31/10/22 | 10:33

Foto: Screendump, @dw_culture/Twitter
Foto: Screendump, @dw_culture/Twitter

Skrevet af J. Bøgen

Det må være træls at holde ved en jernbaneoverskæring, når det skal forbi ...

Mange siger, at vi skal blive bedre til at tage offentlig transport i stedet for bilen, fordi det er bedre for klimaet.

Men af og til kan det være en sand plage at få plads i toget, når man skal til eller fra arbejde, hvis man lige rammer et tog, der ikke har så mange vogne.

Om det er det problem, man har villet til livs i Schweitz, melder historien ikke noget om, men ikke desto mindre er der god sandsynlighed for, at du kan få en siddeplads i det tog, der blev brugt til at markere 175-års jubilæet for de schweiziske jernbaner.

For toget, der søndag tøffede afsted på skinnerne i Alpelandet, var nemlig vanvittige 1,9 km langt - og det er verdensrekord for det længste tog i verdenshistorien!

Artiklen fortsætter under opslaget.

Intet mindre end 100 vogne med plads til 4550 passagerer snoede sig på Albuna/Bernina-strækningen, og det førte det blandt andet over den ikoniske Landwasseer Viaduct, som er på Unescos verdensarvsliste.

Der skulle bruges 7 togfører og 21 teknikere for at sikre en veludført tur, og der var eftersigende heller ikke nogen nævneværdige problemer undervejs.

Udover markeringen af 175-året for de schweiziske jernbaner var der også en bagtanke med verdensrekorden.

Siden corona har hærget landet, er antallet af togpassagerer nemlig ikke kommet op på niveauet fra før pandemien. Derfor håber jernbaneoperatøren at gøre borgerne opmærksomme på, at toget altså er en mulighed, så man kan lade bilen stå.

Mon ikke, de stigende benzinpriser også kan bruges som argument.

Og så en opfordring til DSB herfra: Bare en enkelt vogn eller to mere på togene i myldretiden kan gøre en stor forskel - måske kan I låne nogle af jeres svhweiziske kolleger.