Verdens farligste by: Derfor er den fuldstændig forladt og fjernet fra verdenskortet

Udland

17/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er ikke ligefrem et sted, man har lyst til at bruge sin næste ferietur på ...

Mens Storbritanniens farligste by har hele 139,6 forbrydelser pr. 1.000 mennesker, er det ikke engang tæt på så slemt, som det er i denne forladte australske by.

Du kan endda blive retsforfulgt for bare at træde ind i spøgelsesbyen - selvom jeg ikke aner hvorfor nogen ville det.

Det var dog ikke nok til at afskrække en TikToker, som delte nedenstående video, før den blev fuldstændig lukket. Artiklen fortsætter under videoen.

Fjernet fra landekortet

Australske embedsmænd har bogstaveligt talt slettet Wittenoom af kortet i et forsøg på at afskrække potentielle turister fra at tage dertil.

Selvfølgelig vil alle have det, de ikke kan have, og nogle opdagelsesrejsende har endda kaldt det en "bucket-list"-placering.

Byens sidste beboer opgav sin kamp for at blive i maj i år og kom af vejen for de indkommende bulldozere, der var klar til at jævne stedet med jorden.

På sit højeste havde mere end 800 mennesker boet der. I 2015 var der kun seks. Sidste år var der kun 80-årige Lorraine Thomas.

Alle veje ind til byen er blevet spærret, mens nedrivningsprocessen er i gang i et forsøg på at stoppe tilskuere, der forsøger at få et glimt af Wittenoom.

Derfor er byen lukket

Du undrer dig måske over, hvorfor et så lillebitte, tilsyneladende banalt sted har været offer for en så intens indsats – men det er faktisk for dit eget bedste.

Den engang så travle mineby i Pilbara-regionen er faktisk dødbringende og ligger midt på det største forurenede område på den sydlige halvkugle.

I sin storhedstid i 1930'erne boede der tusinder af mennesker, og byen havde en blomstrende industri.

Landet i Wittenoom var rigt med blå asbest, da man så horder af australiere strømme dertil for at få noget arbejde i minerne.

Det blev en typisk by i løbet af de næste tre årtier - med minedrift i hjertet af det - men denne livsstil dræbte faktisk lokalbefolkningen.

Minerne blev til sidst lukket i 1996, da de ikke længere tjente penge nok.

Mere end 2.000 arbejdere og beboere døde, af at indånde de dødelige fibre af blå asbest.

Luften er fortsat giftig i dag - hvilket tvinger regeringen til at rive bygninger ned, lukke affaldsdepoterne fra minerne og afbryde Wittenoom fra det nationale net for at afskrække besøgende.

Trods oprydningen, blev der efterladt tre millioner tons asbestaffald.

Kilde: Lad Bible