Vanvittig skilsmisseafgørelse: Mand skal betale hustru 1.500.000 kroner i løn for husligt arbejde

Udland

08/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Han skal også betale pension.

En forretningsmand er blevet pålagt at betale sin ekskone 204.624,86 euro (1.504.048 kroner) efter 25 års ulønnet husligt arbejde.

Det skriver Metro

Honoraret blev fastsat ud fra mindstelønnen for det arbejde, der var forbundet med deres ægteskab.

Lavede alt i hjemmet

Ivana Morals mand fik besked på at udlevere de 204.624,86 euro - omkring 1.504.048 kroner - i et skilsmisseforlig, der blev offentliggjort i går den 7. marts. Dommer Laura Ruiz Alaminos, der sidder ved en domstol i Velez-Malaga i det sydlige Spanien, har beregnet tallet.

Han havde vurderet af, at Ivana, der deler to døtre med sin eks, havde stået for hele vedligeholdelsen af ​​deres hjem. Hun brugte næsten al sin tid 'på at arbejde i hjemmet, hvilket betød at passe hjemmet og familien og alt det dertil,' hedder det i skilsmissedommen.

I et interview til Cadena Ser-radioen hævdede Ivana, at hendes mand kun ville have hende til at arbejde i hjemmet eller lejlighedsvis i et af de fitnesscentre, han ejede, hvor hun håndterede 'public relations og fungerede som monitor'.

Hun fortalte radiostationen:

"Jeg har udelukkende dedikeret mig til husarbejde og passet min mand og huset. Han fik mig til at påtage mig den specifikke rolle at lave huslige pligter, i den grad, at jeg var et sted, hvor jeg ikke rigtig kunne så meget andet."

Opdelt økonomi

Ægteskabet mellem Ivana og hendes mand var sådan at deres ejendele ikke var fælles. Det betød også, at hver parts indtjening var deres alene.

Som et resultat heraf ville arrangementet "have efterladt fru Moral uden adgang til nogen af ​​de rigdomme, der er erhvervet gennem mange års partnerskab", rapporterer nyhedsmediet "i".

Ivana sagde til avisen:

"Det er klart, at dette var et tilfælde af misbrug for at blive fuldstændig udelukket økonomisk (af min eksmand) uden noget tilbage efter mit ægteskab sluttede, så jeg og mine døtre stod uden noget efter alle disse år med at have lagt alt mit tid, energi og kærlighed i familien. Jeg støttede min mand i hans arbejde og i familien som mor og far. Jeg fik aldrig adgang til hans økonomiske anliggender; alt stod i hans navn."

Hendes eks, der havde ønsket kun at dele deres hjem og ejendele efter skilsmissen, vil sandsynligvis anke afgørelsen.

Han skal ifølge dommen også betale hende en pension svarende til £444 (3.709 kroner) om måneden samt £356 (2.974 kroner) og £533 (4.452 kroner) til sine to døtre, som nu er 20 og 14 år.