Vandt sag mod McDonald's - sådan blev 8-årig pige millionær

Udland

23/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det hele startede med en kyllingenugget ...

En opsigtsvækkende sag i USA er endt med at koste fastfood-kæden McDonald's en mindre formue - og har gjort en blot 8-årig pige utroligt velhavende.

Det hele handler om, at pigen, Olivia, for fire år siden blev voldsomt forbrændt af en Chicken McNugget, da hun besøgte en McDonald's-restaurant.

Fastfood-giganten kæmpede mod erstatningskravet med næb og klør, men en domstol i Florida besluttede, at kæden skal af med 800.000 dollars til Olivia.

Det svarer til 5,3 millioner kroner.

Efter fire års juridisk tovtrækkeri har domstolen nemlig afgjort, at McDonald's selv havde gjort sig skyldig i uheldet ved at servere 'skoldende varm mad'.

Happy Meal endte ulykkeligt

Det er Olivias forældre, der førte sagen mod McDonald's, og i retten forklarede, at de i restaurantens drive-through bestilte et Happy Meal med nuggets til datteren.

Da maden var blevet udleveret, tabte den dengang fire-årige pige en nugget i skødet, hvor den kom i klemme mellem hendes ben og den autostol, hun sad i.

Det gav den stakkels Olivia andengradsforbrændinger, har familien forklaret.

Det kunne umiddelbart lyde, som om juryen i sagen har skruet erstatningsbeløbet i vejret, men der er faktisk sket det stik modsatte. Familien krævede nemlig oprindeligt hele 15 millioner dollars (knap 100 millioner kroner).

I stedet må familien altså "tage til takke" med 5,3 millioner kroner.

Onsdag fortalte pigens mor, Philana Holmes, til en række lokale medier, at hun sætter pris på juryens beslutning om at give dem medhold.

"Jeg er faktisk bare glad for, at de lyttede til Olivias stemme, og at juryen kom frem til en fair beslutning," sagde hun.

Kilde: SE og HØR