Utroligt: Blev 99 år selvom alle hendes organer vendte forkert

Udland

09/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Rose Marie Bentley var en dygtig svømmer, fik fem børn og hjalp sin mand med at drive virksomhed. Hun blev 99 år gammel, men hun havde levet med en meget anderledes krop.

Den aldrende kvinde donerede sin krop til videnskaben og derefter kom hun ind i alle de medicinske lærebøger. De medicinstuderende kunne ikke tro deres egne øjne, da de undersøgte hendes krop i anatomi-timerne.

Den abnormitet, som Rose Marie led af, er meget sjælden. Meget mere sjældent er tilfældet, når nogen med organer, der er placeret på den måde, lever i næsten hundrede år.

Rose Marie Bentley kommer aldrig til at vide, hvor stort et medicinsk unikum, hun var. Selvom hun gennemgik adskillige operationer i løbet af sit liv, lagde ingen af ​​lægerne til fulde mærke til den helt unikke placering af hendes organer.

Da de studerende kiggede ind i Rose Marie, var der intet, der var placeret, som anatomi-bøgerne påstod, de skulle være placeret. Der var endda organer, som de ikke kunne finde ved første øjekast.

Derfor tilkaldte de deres professor, der også selv blev forvirret. Alle hendes organer var spejlet, så den indre geografi var helt anderledes end de studerende og professoren var vant til.

F.eks. sad hendes milt og mave til venstre, mens hendes lever sad til højre. Hendes højre lunge havde kun to lapper i stedet for de sædvanlige tre. Også hele fordøjelsessystemet var spejlvendt. Denne tilstand kaldes situs inversus og er en mutation, der opstår tidligt i graviditeten.

Det er en lidelse, der kun forekommer i omkring én ud af 22.000 fødsler. Desværre har disse børn i de fleste tilfælde også en alvorlig hjertefejl, hvorfor kun omkring 10 % af dem lever mere end 5 år.

Rose Marias hjerte var dog ikke påvirket af lidelsen, og det var grunden til, at hun levede til den høje alder af 99. Hun var en helt unik person. Chancen for, at han kunne blive næsten hundrede år med sådan en diagnose, er omkring 1 ud af 50 mio.

Anede ikke selv noget om lidelsen

Rose Mary anede ikke, at der var noget galt med hendes krop.

Under en blindtarmsoperation noterede en læge i den efterfølgende rapport, at den atypisk var placeret i højre side, men ingen adresserede det yderligere.

Ligeledes var der ingen, der lagde to og to sammen, da man fjernede hendes livmoder og galdeblære.

Hun betragtede sig selv som en fuldkommen sund kvinde. Det fortælles, at hun var en fremragende svømmer, og bevægelse spillede en vigtig rolle i hendes liv. Hun var meget godhjertet, og da journalister spurgte hendes datter, hvad hendes mor ville sige om at være en ud af ​​50 millioner, svarede hun:

"Hun ville bare synes, det var sjovt. Hun ville have et stort smil på læben, og min far ville hakke på hende for sjov."