Turister i chok: Tusindvis af døde fisk skyller op på stranden i ferieparadis

Udland

24/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er virkelig trist

Tusindvis af døde fisk er skyllet op på en populær turiststrand i det sydlige Australien.

Det skriver News

De døde karper, som har skyllet op siden torsdag, menes at være skyllet ud i Middleton Beach fra mundingen af ​​Rivery Murray med stigende oversvømmelser.

Turister og lokale beskrev "håbløse" scener, da de gik ned til vandkanten og opdagede, at karperne var hobet op.

"Vi har aldrig set noget lignende," sagde en badegæst til 7NEWS.

"De ser ret håbløse ud, hvilket er ret trist," sagde en surfer. "De flyder ligesom bare mod overfladen, og der er mange af dem, du kan mærke, at de vrimler omkring dine ben."

Skyldes vilde oversvømmelser

Department of Primary Industries and Regions SA (PIRSA) sagde, at fiskedræbende begivenheder kan ske på grund af ændringer i miljøfaktorer såsom temperatur, saltholdighed eller iltniveauer eller gennem introduktion af sygdom eller forurenende stoffer.

Vandmasser fra floden Murray oversvømmede mere end 3.000 hjem i det sydlige Australien i løbet af de sidste to måneder. Oversvømmelsen toppede i alle berørte sydaustralske byer for to uger siden med strømme på mere end 190 gigaliter vand, der strømmede igennem hver dag.

Den primære biosikkerhedsmedarbejder for ukrudt og skadedyr ved staten sagde, at det var normalt for karper at gyde på denne tid af året, men at de seneste oversvømmelser skyllede dem fra det ferske vand i Murray-floden ud i det salte havmiljø.

"De er normalt tolerante [over for forskellige miljøer], men tager ikke højt saltindhold godt ... det er derfor, vi ser fiskedød," sagde hun.