Turister i chok: Kvinde mistede arm under badetur

Udland

16/9/23 | 12:18

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Stranden var ellers specifikt markeret som sikker for badende.

En 34-årige kvinde var ved at bade i et populært strandområde på Sinai-halvøens sydlige del, da hun uventet blev angrebet af en haj.

Ifølge avisen The National News bed hajen hurtigt og ubarmhjertigt hendes arm af. Det chokerende angreb blev kort efter bekræftet af det egyptiske miljøministerium på deres officielle Facebook-side.

Den egyptiske kvinde blev straks bragt til nærmeste hospital, hvor hendes tilstand nu betegnes som stabil. Endnu mere foruroligende var det, at angrebet fandt sted i et område tæt på kysten, som var tydeligt markeret som sikkert for badegæster.

Stranden lukker ned

Som en umiddelbar reaktion har de egyptiske myndigheder lukket adgangen til stranden og nogle omkringliggende zoner. Indtil videre er alle vandaktiviteter, såsom svømning, snorkling og vandsport, blevet suspenderet i det berørte område. Der pågår undersøgelser for at forstå, hvordan og hvorfor dette angreb fandt sted.

Hajangreb er ikke en nyhed

Desværre er det blodige møde ved Dahabs kyst i Egypten ikke enestående. I juni blev en ung russer dræbt af en haj tæt på feriestedet Hurghada. Efter denne tragiske hændelse tog vidnerne loven i egen hånd ved at dræbe hajen med jernstænger, skriver Tag24.

Allerede et år tidligere mistede to kvinder, en østriger og en rumæner, deres liv i hajangreb nær Hurghada. I det nylige angreb i Dahab antydes det, at kvinden muligvis forvekslede hajen med en tun og forblev i vandet - en fejltagelse med tragiske konsekvenser.

Med stigende bekymringer rådes både lokale og turister til at være ekstra opmærksomme og følge de retningslinjer, der udstedes af de lokale myndigheder, når de befinder sig ved stranden.

Forholdsregler og sikkerhed først

Efter de seneste hændelser er der blevet et øget fokus på at forbedre sikkerheden for dem, der ønsker at nyde Egyptens smukke kyster. Lokale turistorganisationer og myndigheder arbejder nu sammen om at oplyse offentligheden om de potentielle farer og om, hvordan man bedst undgår at komme i kontakt med disse rovdyr. Med den rette viden og opmærksomhed håber man på at forhindre yderligere tragedier i fremtiden.