"Trump viser tydelige tegn på demens" - anerkendt psykolog med kontant melding

Udland

29/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er særligt nylige optagelser af den tidligere præsident, der får alarmklokkerne til at ringe hos eksperten.

Det er ikke nogen hemmelighed, at den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, er oppe i årene.

Han er i skrivende stund 77 år og når at fylde 78 år (d. 14. juni 2024), inden han potentielt kan få yderligere fire år i Det Hvide Hus.

En af de mest krævende opgaver i verden, og de fleste kan nok blive enige om, at det er bedst at have en person med en velfungerende psyke med den form for ansvar.

Både den nuværende præsident, Joe Biden, og Donald Trump bliver kritiseret for at være for gamle til at kunne varetage præsidentembedet, ligesom flere også stiller spørgsmålstegn ved de to kandidaters mentale sundhed.

Senest har den anerkendte psykolog Dr. John Gartner, som tidligere har været tilknyttet Johns Hopkins University Medical School, råbt vagt i gevær angående Donald Trump - for ifølge eksperten udviser den tidligere præsident tydelige tegn på voksende demens og muligvis tidlige stadier af Alzheimers.

Det skriver RawStory.

To forskellige hjerner

I et interview med Salons Chauncey DeVega udtalte Gartner ligeud, at den tidligere præsident "viser tydelige tegn på demens", og andre eksperter fremhæver, ifølge Gardner, ikke advarselstegnene nær nok.

I bogen "The Dangerous Case of Donald Trump: 27 Psychiatrists and Mental Health Experts Assess a President," fra 2017 hævdede forfatterne, at den tidligere præsident bliver farligere for hver dag, og jo tættere han kommer på at vende tilbage til det ovale kontor.

Efter at have fortalt Salon's DeVega: "Der er også dette fokus på [præsident Joe] Bidens fortalelser eller andre ting, der er godt inden for de normale grænser for aldring. Til sammenligning ser Trump ud til at vise grove tegn på demens. Dette er en fortælling om to hjerner. Bidens hjerne ældes. Trumps hjerne er dement."

Ikke-ordene

Trump, bemærkede Gartner, ser ud til at bevæge sig ind i "fonemiske parafasier" under sine valgtaler, som Gartner beskrev som, "erstatningen af ​​ord, der lyder ens med ikke-ord - ses normalt ikke, før en patient går ind i de moderate til svære stadier af Alzheimers."

Gartner kom derefter med flere eksempler på Trumps ikke-ord ("benefishes" i stedet for "Beneficiaries", "mishiz" i stedet for "missiles" o.l.), og efterfølgende forklarede Gartner, at det er tegn på et grundlæggende sammenbrud i evnen til at bruge ord.

"Hvis du talte med din far i telefonen, og han gjorde dette, ville du tro, at han får et slagtilfælde. Der er ingen sund ældre person, der taler på den måde."

De mærkelige bevægelser

Han bemærkede også Trumps tendens til at gå i mærkelige retninger, mens han taler med publikum.

Med henvisning til den tidligere præsidents "tangentielle tale", uddybede han, "han bliver bare uforståelig, når han kaster sig ud i en ordstrøm af tankesalat, der er her, der og alle vegne. Det er et tegn på reel hjerneskade, ikke at være gammel, ikke at være langsomt, men af ​​alvorlig kognitiv forringelse."

YouTube-debattøren David Pakman har også fokuseret på, om Donald Trump i virkeligheden er reelt syg og ikke "bare" en gammel mand. Du kan se eksempler fra et af Trumps seneste vælgermøder i videoen herunder. Bemærk, at Pakman er udtalt modstander af Donald Trump, så hans vurdering er farvet af disse synspunkter, men videoklippene er der ikke ændret noget ved.