Tragedie i park: Par så deres hundehvalp blive bidt til døde af kamphund

Udland

24/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den var kun seks måneder gammel.

En hundeejer har fortalt, hvordan hans skrækslagne hvalp blev dræbt foran ham.

Den stærkt chokerede hundeejer James Gibson, 28, sagde, at hans stærkt gravide forlovede Daniela Mokiatos, 32, var blevet traumatiseret af det pludselige angreb.

Han fortalte, at de var i parken, da den aggressive hund kastede sig over deres lille Jack Russell Chihuahua-blanding, Maya, og satte sine tænder i hende, mens James forsøgte at bekæmpe den.

Den seks måneder gamle hvalp faldt til jorden og blev senere erklæret død.

Politiet iværksatte en 'akut undersøgelse' af angrebet i Mile End, East London.

Det kommer efter, at en anden American Bully, som var den aggressive hunds race, for nylig dræbte en mand i Staffordshire, og en anden angreb en 11-årig pige og andre i Birmingham.

Havde allerede fået konfiskeret to hunde

Ejendomsmægleren James fortalte: "Maya travede glad ved vores side. To andre hunde i parken, inklusive den omtalte Bulldog, blev sluppet løs. Det, der skete derefter, var forfærdeligt. Jeg så Bully-ejeren, og før jeg nåede at spørge, om hunden var venlig, var det 60 kg tunge udyr ved at lægge os ned. Jeg tog fat i hunden i et forsøg på at stoppe den. Dens kæber havde allerede bidt sig fast om Maya”.

Da ejeren fik kontrol over hunden, klemte jeg ”dræberhundens” gummer. Maya faldt til jorden og blødte fra snude og mund. Hun døde senere på Dyrehospitalet af indre blødninger.

Jeg måtte tage hjem med et poteaftryk og en tot pels fra min hvalp, mens min hund blev kremeret. XL Bullyens ejer kunne tage hjem med sin ondskabsfulde hund i fuld vigør.

”Jeg har fået at vide, at ejeren allerede har fået konfiskeret to hunde. Det kunne lige så godt have været min gravide forlovede, som den skrækkelige hund gik efter - eller et lille barn."

James ønsker, at hunden skal konfiskeres, og tilføjer: "Ingen har brug for en mordmaskine derhjemme. Jeg vil gerne have, at der er mere regulering om, hvem der kan eje hunde."

Scotland Yard sagde om angrebet sidste søndag: "Der udføres en akut undersøgelse, hvor lokale betjente arbejder tæt sammen med Met's Status Dog Unit for hurtigt at identificere de involverede. Vi forstår virkningen af denne hændelse på ejerne og det bredere samfund, samt de bekymringer, den kan skabe blandt hundejere og andre mennesker.

Ifølge Politiet i Danmark anses American Bully som en lovlig race, hvis det kan dokumenteres med stamtavle, at den er opdrættet i et anerkendt avlsforbund.

Kilde: The Sun