Tog på Burger King i sin frokostpause: Da han kom tilbage blev han fyret

Udland

30/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Han får nu 142.000 kroner i erstatning

Ryan Parkinson "forsvandt" i omkring en time, mens han havde overarbejde på en BMW-fabrik i Oxford.

Det skriver The Sun

Efter at have vendt tilbage, blev hr. Parkinson irettesat for ikke at fortælle nogen, at han gik - dette bestrider han dog - og han blev fyret efter en disciplinær undersøgelse.

Selvom hans første fyring blev omstødt efter appel, blev han derefter fyret for anden gang for at tage af sted uden tilladelse igen, da han gik for at hente sandwich fra sin bil.

Han har nu med succes sagsøgt sin arbejdsgiver for uretfærdig afskedigelse og blev tilkendt £16.916 (142.271 kroner)  i erstatning og ubetalt løn. Hr. Parkinson hævdede også direkte racediskrimination og racerelateret chikane - men disse elementer i hans sag blev afvist.

De andre ville have kebab

Domstolen hørte, at hr. Parkinsons supervisor i juni 2018 indsendte en rapport, hvori han hævdede, at han var "forsvundet uden for stedet" under et overarbejde søndag aften.

Rapporten sagde, at han forsvandt kl. 19.50 og vendte tilbage omkring kl. 20.45 med mad fra Burger King - med påstand om, at han ikke havde bedt om tilladelse, og ingen havde bemærket at han gik. Tre dage senere blev hr. Parkinson udspurgt af chefer, og han sagde, at han tog afsted, efter at holdet havde afsluttet et projekt og begyndte at diskutere mad.

Han sagde:

"Alle ville have en kebab, og jeg sagde, at jeg ville have en Burger King. Mine [kolleger] talte om, hvad de ville vælg. Jeg sagde, at jeg ville have en Burger King. Jeg tog på Burger King og bestilte mad som jeg sad i min bil og spiste til 20.30"

Efter at have ringet til en kollega to gange omkring klokken 20.30, fik han at vide, at hans kolleger havde arbejde sig igennem deres pause, da kebaben ikke var ankommet.

Fyret for anden gang - hentede sandwich i bilen

Efter opkaldet sagde Ryan, at han derefter tog, hvad han havde tilbage fra sin Burger King og vendte tilbage for at lede efter de andre. Her blev han Konfronteret af sin overordnede, og fik at vide, at han skulle have nævnt, at han var på vej - hvilket han hævder, at han gjorde.

"Jeg gik tilbage på arbejde og gik efter en time, men jeg var ikke glad, da en anden fyr var forsvundet i over en time, og ingen ledte efter ham," tilføjede han.

En disciplinærhøring fandt sted i maj 2019, og han blev fyret, men efter at have anket dette, blev det erstattet med en sidste skriftlig advarsel, da fyringen blev anset for "temmelig hård".

Men da han vendte tilbage til arbejdet, blev han øjeblikkeligt suspenderet for en ny påstand om at have forladt stedet uden tilladelse. Denne gang havde han forladt arbejdspladsen for at begive sig ud på den tilhørende parkeringsplads og hente sin madpakke i sin bil.

hr. Parkinson indgav derefter en klage, idet han følte, at suspensionen var et "knæstød og hårdhændet reaktion" og "hævnlyst og grundløs".

I november blev han fyret for at forlade stedet igen uden tilladelse, og han bragte sine arbejdsgivere for retten

Ingen procedure på plads

"Der var ingen beviser for nogen procedure på plads af [GI Group] for at opnå tilladelse til at forlade stedet eller om at man skal underrette en tilsynsførende om at man forlader stedet. At forlade et sikkert område i et par minutter for at besøge en bil på firmaets parkeringsplads, når det ser ud til, at mange andre medarbejdere gjorde præcis det samme, selvom det ikke blev undersøgt af [GI Group], var ikke ensbetydende med grov forseelse." lyder det i dommen, der har tildelt ham £16.916 (142.271 kroner)  i erstatning og ubetalt løn.

Alle hans andre påstande blev afvist, og domstolen konkluderede, at der "intet som helst bevis" var for racisme.