Tilkald straks politiet, hvis du ser denne knage hænge på offentligt toilet

Udland

23/08/2023

Foto: Facebook @MCSO - Florida Keys
Foto: Facebook @MCSO - Florida Keys

Skrevet af Emil B.

De ligner almindelig knager til tøj, men det er de på ingen måder. De er langt mere dystre.

Normalt, hvis vi ikke har noget at hænge op, giver vi ikke knagerne på bagsiden af døre en anden tanke. Men du vil måske kigge nærmere på knager i offentlige badeværelser og omklædningsrum, hvis politirapporterne om dem er, som de fortæller.

Sidste år advarede en politistyrke i Florida om, at tøjknager med små kameraer indeni blev fastgjort til væggene i kvinders offentlige toiletter – herunder på en strand.

Disse "spion"-knager, som også er let tilgængelige at købe, ser uskyldige ud, men indeholder små kameraer indeni, som filmer gennem et lille hul øverst i plastikken.

Den person, der har placeret knagen i rummet, kan derefter hente den og downloade alt, hvad den har filmet, til deres computer.

Hold vågent øje med dem

På det tidspunkt sagde sherifferne i Florida Keys: "Enhver, der har et offentligt toilet på deres ejendom, skal undersøge dem nøje. Hvis du finder noget mistænkeligt, som du tror kan indeholde et skjult kamera, skal du ikke røre det. Ring straks til os, og vi vil reagere. Husk dog, at det er meget små kameraer, der kan monteres på mange steder og skjules i mange tilsyneladende hverdagsgenstande.

Politiet i Florida sagde, at detektiver undersøgte genstandene.

De billige kameraknager er stadig let tilgængelige at købe online, så i teorien kan enhver købe en og installere den et offentligt sted. Det betyder, at du måske vil dobbelttjekke, inden du klæder dig af eller går på toilettet i et offentligt badeværelse eller omklædningsrum.

Tre sager om overvågning

Advarslen kommer efter, at efterforskere i Upper Keys har undersøgt tre rapporter om skjulte kameraer, der er blevet fundet i kvinders toiletter.

I alle tre tilfælde blev miniaturekameraer skjult i tøjknager fundet monteret på væggene i kvindernes toiletter. De blev fundet på Anne's Beach den 26. maj, på Circle K-butikken ved kilometermærke 99,8 på Highway U.S. One den 28. maj og i kvindernes badeværelse ved Harry Harris Park i Tavernier i dag.