Tesla tilbagekalder 363.000 biler: Risiko for ulykker

Udland

17/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der er et teknisk problem med bilernes selvkørende funktion.

Køretøjsproducenten Tesla tilbagekalder næsten 363.000 af sine biler, efter at dens Full Self-Driving Beta (FSD Beta) software blev anset for at være 'usikker'.

Det skriver Ladbible

Virksomheden, der ejes af milliardæren Elon Musk, bekræftede torsdag den 16. februar tiltaget for at tilbagekalde køretøjer udstyret med softwaren, da det kan forårsage nedbrud.

Flere modeller er ramt

Problemer med køretøjerne fangede myndighedernes opmærksomhed, da systemet ifølge US National Highway Traffic Safety Administration 'kan tillade køretøjet at opføre sig usikkert omkring vejkryds'.

De tilføjede:

"Der er risiko for at bilen køre lige gennem et vejkryds, mens du er i en svingbane, at komme ind i et stopskilt-kontrolleret kryds uden at stoppe helt, eller fortsætte ind i et vejkryds selv hvis der er gult uden."

Flere modeller siges at være berørt. Både 2016-2023 Model S, Model X, 2017-2023 Model 3 og 2020-2023 Model Y-køretøjer udstyret med Full Self-Driving Beta (FSD Beta) software eller afventer installation.

Disse køretøjer bruger FSD-teknologien til at lade Tesla-chauffører afprøve selvkørende assistance på offentlige veje i USA.

Koster 105.000 kroner om måneden

Teknologien er dog ikke blevet anset for at være idiotsikker, og den lader ikke føreren helt slippe rattet eller tillade, at en bil er sikker at køre uden føreren i bilen.

Teknologien kommer også til en pris, da den kun er tilgængelig for chauffører med premium FSD-førerassistentsystem installeret i deres køretøjer, hvilket koster op til $15.000 (£12.500) foran eller $199 (105.076 kroner) om måneden.

US National Highway Traffic Safety Administration tilføjede, at Tesla forventes at løse problemerne i begyndelsen af ​​april gennem en over-the-air softwareopdatering. Tesla sagde, at det ikke var bekendt med nogen skader eller dødsfald, der er relateret til tilbagekaldelsesproblemet.

Ikke første gang

Dette er ikke det eneste køretøjsproblem, som Tesla har stået over for i nyere tid, da ejere netop i denne uge stødte på et problem med ikke at kunne åbne deres biler uden deres nøglekort.

En fejlmeddelelse, der siger '503 Server Maintenance', dukkede op for dem, der forsøgte at åbne deres biler, og har forhindret dem i at komme ind på appen.

Flere har været tvunget til at vente 'timer' uden en meddelelse eller kommunikation fra Tesla. Så der sad masser af bilejere rundt om i verden og ventede på, at servervedligeholdelsesbeskeden forsvandt, så de kunne komme tilbage til at bruge appen.