Som taget ud af en gyserfilm: By er beboet af fugleskræmsler

Udland

19/10/22 | 07:31

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Byen er blevet en stor turistattraktion.

Der findes mange specielle steder i verden, men et af de mest specielle, og mest uhyggelige, må være byen Nagoro i Japan.

Det er ikke, fordi der er sket en massakre her eller noget i den stil, men til gengæld er der noget bemærkelsesværdigt ved indbyggerne.

Langt størstedelen af dem er nemlig fugleskræmsler!

Ja, du læste rigtigt: Byen er næsten udelukkende beboet af dukker. Faktisk så mange, at der er 10 gange så mange dukker i byen, som der er reelle, menneskelige indbyggere.

Men det er ikke, fordi man er ved at optage en gyserfilm, hvor indbyggerne gradvist bliver forvandlet til stillestående dukker. Faktisk er årsagen til den besynderlige fordeling af dukker kontra indbyggere en kvinde ved navn Tuskimi Ayano og hendes hobby.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

I 2002 vendte hun nemlig hjem til sin fødeby efter at have boet i Osaka størstedelen af sit liv, og hun lagde ud med at lave et fugleskræmsel (der lignede hendes far ...) for at skræmme fugle væk fra familiens jord.

Og derfra har det sådan set bare udviklet sig, så der nu er flere hundrede fugleskræmsler/dukker i byen - hvilket har gjort Nagoro til en sand turistattraktion.

Ayano fortsætter med at lave dukkerne, og det har efterhånden udviklet sig til at blive en form for minder om landsbyen indbyggere, i takt med, at de går bort. Da hun boede i landsbyen, var der nemlig mere end 300 menneskelige indbyggere, men i dag er der mindre end 30 med en minimumsalder over 50 år.

Så en ting er, at dukkerne/fugleskræmslerne skal fungere som minder for afdøde landsbyboere, men de skal samtidig også give en slags liv til de ellers øde gader i Ayanos barndomsby.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Det tager den produktive kvinde omkring tre dage at lave en enkelt dukke, så med flere hundrede dukker rundt om i byen, kan man hurtigt regne ud, at det er et tidskrævende projekt at bebo den med "kunstige mennesker".

Særligt fordi de (lad os være ærlige) ret skumle dukker "kun" holder tre år, inden de skal skiftes ud med en ny.

Så i måneden for Halloween er det måske værd at overveje at smut til den japanske landsby om et års tid?