Søvnekspert afslører: Denne dag skal du skifte til vinterdyne

Udland

02/9/23 | 04:35

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Der er en helt specielt dato, hvor det er bedst at skifte.

Hvis du er den type, der sover, der veksler mellem en sommer- og vinterdyne, spekulerer du sikkert på, hvornår det er bedst at grave dit varmere sengetøj frem.

Det skriver Mirror

Sker i oktober

Nu er september kommet, men der er sandsynligvis stadig et par varme nætter, dog nok ikke nær så mange som dem, vi nød i løbet af sommeren.

Nogle varmesøgende har måske endda skiftet dyner allerede. Men for resten af ​​os, som ikke er sikre på, hvornår vi skal skifte, har en ekspert afsagt deres dom.

Den 7. oktober er den nøjagtige dag, hvor du skal skifte din sommerdyne ud, ifølge søvnspecialist James Higgins.

Som administrerende direktør for Ethical Bedding ved James en ting eller to om søvn, og han mener, at oktober er den bedste måned at skiftet til den kommende vinter.

Derfor denne dato

"Da vi undersøgte dataene, var der et par faktorer, der gjorde det synligt , hvornår det kunne være et godt tidspunkt at se på at skifte din dyne fra en sommertykkelse til en vintertykkelse. For det første fandt vi ved at overvåge temperaturtendenser ved midnat om efteråret i de sidste to år, et betydeligt temperaturfald i den anden uge af oktober," forklarer eksperten og fortsætter:

"I 2021 faldt temperaturen med 27 %, mens vi i 2022 oplevede et forbløffende fald i temperaturen på 45 pct. Når man desuden ser på den daglige fordeling af oktober 2021 og 2022, var 9. oktober den første dato i måneden, som konsekvent havde tilbagevendende lave temperaturer under 10 grade. Baseret på disse tal og historiske vejrmønstre vil vi råde folk til at skifte sengetøj den anden weekend i måneden, som vil være lørdag den 7. oktober."

Hvorfor vinterdyne?

James deler råd om, hvordan man vælger mellem forskellige dyner, og tilføjer:

"Når vinteren kommer, vil du måske have en dyne, der mere effektivt fanger din kropsvarme for at holde dig varmere. Ellers risikerer du at lide af kuldegysninger og afbrudt søvn. Hvad mere er, kan det psykologiske aspekt ved at føle sig lun og varm i sengen have positive effekter på dit humør og din generelle søvnoplevelse." fortæller han og tilføjer:

"Overvej en dyne, der er i den meget varme ende af skalaen. En tyk dyne vil give ultimativ varmetilbageholdelse i de lange og kølige nætter. Hvis du er en person."