Simpel operation gik galt. Far til to fik vasektomi ved en fejl

Udland

06/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Liam T.

Ups ...

En mand skulle angiveligt have fjernet sin galdeblære, men endte i stedet med en vasektomi.

Jorge Base på 41 hævder, at læger på Florencio Diaz-hospitalet i Cordoba, Argentina, lavede en monumental fejloperation.

Faren til to forklarer, at han ankommer til det statsejede sundhedscenter onsdag d. 28. februar for at slippe af med sin galdeblære - En almindelig procedure, der også kaldes Kolecystektomi.

Sundhedssystemet i England oplyser, at mennesker kan leve uden det lille poselignende organ, der opbevarer galde, hvorfor det kan fjernes under generel bedøvelse, hvis folk oplever smertefulde galdestensanfald.

Jorges planlagte operation stod egentlig i kalenderen til tirsdag d. 27. februar, men blev i sidste øjeblik rykket til næste dag.

Patientens advokat Diego Larre mener at det har forvirret lægerne, da hospitalet normalt foretager galdeblæreoperationer om tirsdagen og Vasektomi om onsdagen. Advokaten mener, at Jorge er endt på den forkerte liste.

Hvad er en vasektomi?

Ifølge den knuste far informerede en sygeplejerske ham senere om, at kirurger ved en fejl havde fjernet hans evne til igen at blive far, da en vasektomi er en form for mandlig prævention, som stopper tilførslen af sæd.

Jorge udtrykker, at den fejlagtige operation, har knust hans drøm om at blive far for tredje gang og byde en lille pige velkommen i familien.

Han fortæller: "De sagde bare, at jeg skulle overveje kunstig befrugtning for at få endnu et barn. Jeg er vred og hjælpeløs."

"Der er ingen måde at ændre, hvad de allerede har gjort. Jeg har utallige spørgsmål i mit hoved. Det er uforklarligt for mig, hvordan sådan en uagtsomhed og så stor fejltagelse er mulig."

Jorge reflekterer videre og siger tappert: "Jeg har ikke til hensigt at bebrejde nogen. Jeg peger ikke finger af nogen, og jeg forsøger ikke at opsøge de skyldige."

"Det eneste jeg vil, er at prøve at finde en løsning, mens de fokuserer på at fortælle mig, at jeg ikke skal lave et drama og komme over det."

Det føderale sundhedsministerium har indledt en undersøgelse af hospitalets bommert.

Kilde: LadBible