Se videoen: Demonstrant i England bliver slæbt ind på konsulat og banket

Udland

17/10/22 | 09:59

Foto: Screendump, Twitter
Foto: Screendump, Twitter

Skrevet af Redaktionen

Demonstranterne protesterede foran det kinesiske konsulat.

Der er opstået noget af en diplomatisk krise mellem Kina og Storbritannien.

Søndag blev der nemlig afholdt en demonstration foran det kinesiske konsulat i Manchester, England, der udviklede sig både voldsomt og voldeligt.

Demonstranterne ville sætte fokus på menneskerettigheder i Hong Kong, og det ville de ansatte på konsulatet hverken høre eller se på.

En video fra demonstrationen, der lige nu skaber stor virak på de sociale medier, viser nemlig først, hvad der angiveligt er en ansat ved konsulat komme uden for hegnet og sparke prodemokratiske bannere i stykker.

Da det udvikler sig til håndgemæng mellem demonstranterne og de ansatte fra konsulatet, bliver en demonstrant øjensynlig slæbt ind på konsulatets grund og tævet af, hvad der ser ud til at være seks personer, inden det britiske politi får demonstranten trukket i sikkerhed.

Artiklen fortsætter under videoen.

På Twitter skriver George Iain Duncan Smith, der er tidligere leder af De Konservative, at den britiske regering bør forlange en undskyldning fra den kinesiske ambassadør, ligesom de ansvarlige bør sendes hjem til Kina.

Hong Kong har siden 1997 hørt under Kina, men har ifølge en aftale mellem Kina og Storbritannien ret til at beholde sine borgerrettigheder og sin styreform. De senere år har den kinesiske regering imidlertid vedtaget en række love og tiltalt, som mindsker netop de emner i Hong Kong.

For eksempel vedtog det kinesiske styre i 2021, at kandidater til Hong Kongs parlament skal forhåndsgodkendes af det kommunistiske parti i Kina, for at de overhovedet kan blive valgberettigede.