Politi udsender akut advarsel om viral panodil 'udfordring': Flere børn er endt på hospitalet

Udland

15/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De unge udfordrer hinanden på de sociale medier.

Flere teenagere blev i weekenden kørt på hospitalet efter at have taget en overdosis paracetamol for at se, hvem der kunne blive indlagt længst.

Det skriver The Sun

Politiet beskrev hændelsen i Southampton som "utroligt bekymrende" og opfordrede forældre til at "få fat" på deres børns adfærd.
Donna Jones, Hampshires politi og kriminalkommissær, sagde, at en TikTok udfordring "satte unge menneskers liv i fare".

Udfordrer hinanden

I et interview med BBC Radio 4s Today-program tilføjede hun:

"Folk i alderen 15 til 17 besluttede at udfordre hinanden til at tage en overdosis paracetamol. Den person, der forblev på hospitalet i flest timer, ville være vinderen. Det er utroligt bekymrende. Det bringer unge menneskers liv i fare. Det her optager tiltrængt ambulancetid, polititid. Vi har ikke råd til, at dette sker, og forældrene skal involveres."

Fru Jones bebrejdede indflydelsesrige på sociale medier for at sætte "udfordringer" for hinanden og den bredere offentlighed.

Hun opfordrede TikTok til at slå ned på denne form for indhold, såvel som planlægningen af ​​flashmobs og raids.

Kaos bryder løs

Kaos brød ud på Londons Oxford Street i sidste uge midt i et masseplyndringsstunt hos JD Sports, der siges at være organiseret på sociale medier.

Flere anholdelser blev foretaget, og en betjent blev angiveligt slået i ansigtet. Ms Jones sagde, at forældre bør holdes ansvarlige for børns handlinger, der deltager i kriminelle diller, og endda idømmes bøder. Den tidligere dommer tilføjede:

"Dette er en reel indikation af samfundsmæssig sammenbrud. Dette fjerner politiets timer fra det operationelle politiarbejde, som de burde gøre for at holde ægte mennesker, der har brug for beskyttelse, sikre. Vi er nødt til at sende en klar besked - det er ikke acceptabelt, og forældrene skal holdes ansvarlige. "De skal have styr på, hvad deres børn laver. Det er ikke politiets opgave."

Aldrig mere end 8 tabletter

Paracetamol er en almindeligt anvendt medicin, der kan hjælpe med at behandle smerter og reducere en høj temperatur. Det kommer i tabletter, kapsler, sirupper, pulvere og stikpiller.

Voksne kan tage to, 500 mg tabletter, op til fire gange på 24 timer, men der skal være mindst fire timer mellem doser, ifølge NHS.

Folk bør aldrig tage mere end otte tabletter på 24 timer. At tage for meget, kendt som en overdosis, kan være meget farligt.

Det kan forårsage alvorlige leverskader og -svigt, nyreskader, blodabnormiteter og i alvorlige tilfælde dødsfald, og det kræver ofte akut behandling.

Hvis du har taget mere paracetamol end det anbefalede maksimum, bør du besøge din nærmeste akutmodtagelse hurtigst muligt.