Ny undersøgelse afslører: Du bliver gladere af at brokke dig

Udland

10/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Kender du nogen der må være ekstra glade?

Brok gør dig gladere — så længe du gør det over for dine venner, hævder videnskabsfolk.

Det skriver the sun

At aflaste problemer og brokke sig kan frembringe negative følelser, antyder forskning. Men brok fører også til at man danner tættere bånd med venner, hvilket resulterer i større livstilfredshed ifølge en undersøgelse.

Godt at brokke sig

Videnskabsfolk på Southwest University i Kina analyserede 2.600 teenagere og fandt ud af, at dem, der brokkede sig mest, var gladest.

"At samtale om personlige problemer og negative følelser, mens man søger social støtte, kan være gavnligt for begge køn, især kvinder," sagde Dr. Xuemei Li og fortsætter:

"Hvis vi dvæler for meget ved negative følelser, kan det være skadeligt. Dog understreger vores forskning vigtigheden af stærke venskaber, som kan mildne negative følelser. Samtaler om personlige problemer var positivt korreleret med livstilfredshed, hvilket antyder, at jo mere vi gør det, desto gladere er vi."

Studiet fandt også, at mænd nyder godt af en mere intens klageadfærd, men pigerne gjorde ikke.

Det brokker vi os over

Det er godt nyt for danskerne, som nærmest har en unik evne til at brokke sig. Vi kan brokke os over alt fra køen i supermarkedet til det offentlige transportsystem Der altid noget at klage over.

Men selvom det kan virke som konstant negativitet, er brokkeriet også en del af den danske kultur og en måde at udtrykke sig på.

En undersøgelse foretaget af Privilege Insurance viste, at vi brokker os tre gange om dagen, primært om vejret, politik, træthed og arbejde.