Kvinde parkerer i sin egen indkørsel - så truer naboen med retssag

Udland

24/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad er den mærkeligste nabostrid, du har oplevet/hørt om?

Irriterende naboer kan være en af de mest udmattende grunde til at bo tæt på andre mennesker.

En kvinde hævder for eksempel, at hendes hjemmeliv nærmest er ødelagt, efter at hendes naboer konstant truer med at hive hende i retten - for at parkere i sin egen indkørsel.

Naboerne mener nemlig, at de "ejer grunden" og vil "spærre adgangen" med øjeblikkelig virkning, hvis hun fortsætter med at parkere sin bil det samme sted.

Hun greb derfor til tasterne på det populære internetforum Mumsnet, hvor hun understregede, at de 'territoriale' naboer ikke går på kompromis eller tillader hende at parkere på vejen.

Her er hele historien

Hun forklarer i opslaget:

"Jeg lejer mig ind i en fuldt administreret ejendom af en ejendomsmægler, og naboen har lige banket på min dør og fortalt mig, at jeg overtræder parkeringsreglerne i min egen indkørsel!"

"Han synes at tro, at han ejer jorden, når hans hus ligger på den anden side af vores hus og ikke er i nærheden af vores indkørsel". Han siger så, at han vil afspærre indgangen inden for en uge, hvilket er hvad hans advokat har rådet ham til at gøre."

"Intet af det han sagde gav mening, og han modsagde sig selv under samtalen om, hvilken jord han egentlig ejede. Han fremlagde heller ingen dokumenter eller breve fra en advokat, som bevis for nogen af de påstande han havde."

"Jeg er i tvivl om, hvad jeg skal gøre, da de fleste ejendomsmæglere er temmelig ubrugelige. Jeg foreslog, at han kontaktede vores mægler, der allerede har givet ham deres oplysninger personligt, og bedt ham kontakte dem med ting der er relateret til sagen. Til det svarede han, at han allerede har brugt flere tusinde pund på advokater, og ikke ønsker at handle med ejendomsmæglere."

"Beboerne i dette hus har brugt den indkørsel i årevis uden problemer, og jeg har parkeret der i seks måneder, men lige pludselig er det et problem? Hvorfor nu? Naboen sagde så, at sagen stadig blev behandlet ved domstolene, og indrømmede, at intet var afsluttet, men hævder så, at han ejer arealet, så det er op til vores udlejer at bevise, at han tager fejl."

"Igen giver det ingen mening for mig, for hvis det stadig bliver behandlet ved domstolene, og der ikke truffet nogen afgørelse, så kan arealet fortsætte med at blive brugt i samme omfang, som det har været hidtil."

For at søge råd til situationen spurgte kvinden, om der var nogen, der kunne hjælpe med noget juridisk rådgivning om, hvad naboen kan eller ikke kan.

Hun tilføjer: "Denne situation stresser mig virkelig, da der heller ikke er meget plads til at parkere på vejen, da naboerne er meget territoriale, selvom pladserne ikke er tildelt til dem."

Brugerne vil have ejer på banen

Siden hun delte tråden, har hendes indlæg indtil videre indhentet over 80 kommentarer – her rådgiver folk kvinden om, hvordan hun skal komme videre med den akavede situation.

En person forslog: "Kontakt din udlejer og forklar dem situationen om, at din nabo kommer med mærkelige påstande om ejerskab."

I mellemtiden skriver en anden: "Det er ikke dit problem at løse situationen, du lejer bare ejendommen, så du bliver nødt til at tale med det selskab, der administrerer ejendommen."

Kilde: Mirror