Mor til tvillinger gravid igen med sjældneste type tvillinger

Udland

11/03/2023

Foto: facebook.com/britnet.l.gilbert
Foto: facebook.com/britnet.l.gilbert

Skrevet af Louise S.

Mindre end to år efter, at moren har født sine tvillingedrenge, har hun nu født sit andet sæt tvillinger. At få tvillinger sker i ca. 1 ud af 250 graviditeter. Måske har du mødt et sæt tvillinger eller to i dit liv, og det er ret unikt, særligt hvis de er enæggede. Men du har nok ikke mødt tvillinger lige som Alba-familiens.

MoMo-tvillinger i anden omgang

Britney er folkeskolelærer, og hun har født enæggede tvillinger - to gange! Først et sæt drenge, anden gang blev det piger. Men anden gang var en helt usædvanlig graviditet.

Det er utroligt sjældent at stå i en situation som Alba-familien, for hendes anden tvillingegraviditet sker kun for 1 % om året.

Chokeret over 2. graviditet

Luka og Levi var kun 6 måneder gamle, da Britney fandt ud af, at hun var gravid igen. Først var parret chokeret, men hurtigt vendte de situationen til glæde og begejstring og til sidst: bekymring.

Lægerne fortalte nemlig Alba-familien, at Britney ventede monoamniotiske monokorioniske tvillinger (MoMo-tvillinger). Det betyder, at de deler, den samme moderkage, fostervandssæk og væske. MoMo-tvillinger er utrolig sjældne, og derfor er moderens graviditet også anset som meget risikofyldt.

Kilde: instagram.com/britneygalba

Risiko for komplikationer ved fødslen

"Udover at være ekstremt sjældent, så har MoMo-tvillinge graviditeter en stor risiko for føtale komplikationer," fortæller Rachel Sinkey, der er uddannet i obstetrik og gynækologi.

"De deler alt bortset fra navlestreng, hvilket nemt kan blive forviklet i en enkelt sæk. Uheldigvis er der en høj rate af dødfødte forbundet med MoMo-tvillinge graviditet," fortsætter hun.

Ubehagelig graviditet og bekymring

Britney fik mere end 50 dages pleje på et sygehus, hvor der blev holdt øje med hendes tal. Utallige specialister og medicinstuderende var om hende døgnet rundt. Selvom det var svært at skulle tage væk hjemmefra, vidste Alba-familien at det var det rigtige at gøre.

"Det var nervepirrende at tænke over rejsen fremadrettet, at jeg skulle være væk fra mine drenge i flere uger," fortæller Britney.

"Men jeg vidste, jeg havde hjemlandet, familien og eksperterne til at berolige mig"

Kilde: instagram.com/britneygalba

Fødsel uden komplikationer

Britney fødte sine tvillingepiger d. 25. oktober 2022. Pigerne blev født i 32. uge og var på hospitalet i lidt over en måned efter fødslen. De nåede lige hjem i tide til ferien.

"Jeg var nødt til at blive i lang tid på hospiralet efterfølgende, men personalet tog mig til sig og lod mig blive en del af deres arbejdsfamilie," fortæller Britney og fortsætter:

"Det var ikke en nem rejse, men vi er heldige at personalet var så gode til at få os igennem alting. Nu hvor alle er hjemme igen, føler jeg mig meget ydmyg og velsignet for at hele familien er samlet."

instagram.com/britnetgalba