Mor opfordres til at anmelde naboens 'ustyrlige børn' efter de kostede hende 60.000 kr.

Udland

17/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

En mor til to søger desperat råd, efter hun er blevet tvunget til at betale tusindvis af kroner som følge af hendes naboers børn - og folk opfordrer hende til at anmelde dem.

Man kan ikke vælge sine naboer - og selvom man nogle gange kan være velsignet med den perfekte nye tilføjelse til gaden, er det bestemt ikke altid tilfældet.

Men hvad gør man, når deres handlinger begynder at påvirke dig og dine børn?

En kvinde har stillet netop dette spørgsmål, efter hun var tvunget til at betale yderligere 60.000 kr. som direkte resultat af sine naboers børn.

Den 32-årige mor forklarede, at hun har to børn på fire og seks år, samt to hunde. Hendes ældste søn fik for nylig diagnosen med hjertekarsygdom (CHD), og derfor er familiens hollandske blandingshund på vej til at blive en servicehund til ASD/Hjertealarm. Sammen bor familien i et byhus med en lille baghave og en veranda.

De nye naboer

Tidligere på året flyttede en familie med to unge drenge på henholdsvis seks og otte år ind ved siden af. Moderen introducerede sig selv med en ærlig undskyldning for enhver støj.

"Efter et par dage blev det meget klart, at hendes drenge ikke forstod grænser, da de brugte alles haver som legeplads og endda legede med alle de andres legetøj/cykler," afslørede kvinden, der ønskede at forblive anonym, på internetforummet Reddit.

"Jeg sagde ikke noget, da jeg forstod, at dette var en stor ændring for dem, og jeg antog, at deres mor ville lære dem det. Desværre var det ikke tilfældet. Da jeg høfligt kom ud for at bede dem om ikke at tromme på mine vinduer for at sige 'hej' til mine hunde, ignorerede hun mig fuldstændigt. De bliver efterladt uden opsyn udenfor det meste af dagen, selvom hun som regel er hjemme."

Er gået ud over hundene

Desværre har drengenes konstante forstyrrelse af de to hunde haft en omkostningseffekt for familien i USA. Den stressede mor afslørede: "Begge hunde begyndte at udvikle stress på grund af hendes drenge, der konstant (uagtsomt) skræmmer dem, hvilket sandsynligvis vil tilføje endnu et år (50.000-77.000 kr. eller 42.000-63.000 kr.) til træningen."

"Dette var et stort slag, da min søn, som kæmper med at fungere selvstændigt, for nylig blev diagnosticeret med CHD, og jeg kan ikke beskrive, hvor stor en investering det er som enlig mor. Jeg har endda fået særlige tilladelser til at tage denne hund med på arbejde det sidste år, så vi kan have hende i kontinuerlig træning."

Derudover opdagede hun, at nabodrengens yngste for nylig blev bidt af en hund, da han forsøgte at "låne" noget legetøj fra en bagveranda.

"På dette tidspunkt føler vi os ikke trygge/komfortable i vores hjem, da det konstant lyder som om, nogen bryder ind, vi kan ikke nyde/bruge vores haver, og der er tilstrækkeligt mange i vores nabolag med store hunde, at disse børn ender med at komme alvorligt til skade, hvis der ikke sker en ændring," konkluderede hun.

"Jeg forstår, at det ikke er min plads, da det ikke er mine børn. Men de bare er børn, og det er derfor, jeg endnu ikke har grebet ind. Så, skal jeg stampe med foden og blande mig, eller skal jeg blande mig udenom?"

Internettet bakker hende op

Hun modtog en række sympatiske svar.

"Hun koster dig bogstaveligt talt 50.000 til 77.000 kr. i hundetræning. Stamp med din fod, ankel, skinneben, knæ, hofte, r*v og alt andet,” lød et af svarene. Du har været tålmodig nok. Konfrontér hende direkte. Lad hende vide, at næste skridt er at kontakte udlejeren/lejlighedsbestyreren. Og gør det, hvis du er nødt til det."

En anden person sagde: "Du skal ikke holde dig tilbage. Disse unge børn bliver klart ikke overvåget overhovedet, og de bliver hurtigt farlige for dem selv og andre. At tale med kvinden gør ikke noget, så det er på tide at eskalere situationen. Jeg ville direkte true med at ringe til politiet."

En tredje var også enig: "De efterlades uden opsyn... blev bidt af en nabos hund'... Ring til Børnebeskyttelse og anmeld hende for forsømmelse."

Og en fjerde sagde: "Du går absolut ikke for vidt, og jeg ville springe over at tale med naboen og blot rapportere hende nu. Jeg ved ikke, hvad det vil gøre, hvor du bor - her i USA er det ikke en sag for familietjenester at lade børn være idioter. Det ville derimod være en sag om husfredskrænkelse, og politiet ville helt sikkert blande sig. Giv det videre til myndighederne nu. Denne mor har tydeligvis ikke fastsat nogen grænser for sine børn, og det kræver nogle store handlinger for at ændre på det. Held og lykke."

Kilde: Mirror