Mor mistede 6-årig datter: Nu udsender hun advarsel til andre forældre

Udland

15/04/2023

Foto: Privat
Foto: Privat

Skrevet af Redaktionen

Hun husker tydeligt dagen, hun fik de forfærdelige nyheder.

Yana Stevens var ude at køre med sin søn, da de bemærkede utallige ambulancer nærme sig i bagspejlet, hvorfor hun var nødsaget til at holde ind til siden. 

Det var et usædvanligt syn i byen, og hun tænkte med det samme, at der måtte have været en større bilulykke.

Men da hun så, hvor redningskøretøjerne kørte hen, blev det hurtigt klart, at der var tale om noget langt mere alvorligt end en bilulykke.

"Det var senere, vi fandt ud af, at de alle havde retning mod det samme hus, hvor min datter var blevet afleveret til en legeaftale kun 20 minutter forinden," udtaler moren til Kidspot

Datteren, 6-årige Olivia, var blevet afleveret hos en veninde i byen Rosedale i Gippsland-regionen i Victoria for at lege med en veninde den skæbnesvangre dag i september sidste år.

Hun havde forinden sat sin ældste søn, Kobi, af ved en fødselsdagsfest, og hun indså, at hun havde tid til overs, inden han skulle hentes igen. 

"Jeg havde lidt tid til overs, inden jeg skulle hente min søn, så jeg satte mig ned og så Olivia lege og svømme... der var noget så elskværdigt ved hende. Hun havde det så sjovt."

Tiden fløj afsted, og så var tiden inde til at hente Kobi. Hun spurgte Olivia, om hun ville med eller blive ved sin veninde. 

"Hun sagde, at hun ville vente på os her. Jeg ønsker dagligt, at jeg havde pakket hende ind i et håndklæde og taget hende med mig. Hvis bare jeg havde vidst, hvad der efterfølgende ville ske."

Yana nåede kun lige at hente Kobi, inden hun modtog et opkald, som hun aldrig vil glemme. 

Hun fik at vide, at Olivia var kommet alvorligt til skade, mens hun kørte på en ATV-buggy sammen med syv andre børn.

Firehjulstrækkeren var rullet rundt, og ambulancefolkene blev tilkaldt til stedet for at forsøge at genoplive Olivia, inden hun blev fløjet med helikopter til et hospital i Melbourne.

Mens helikopteren fløj over dem, kørte Yana og hendes mand til Melbourne i en forfærdelig stilhed og bad om et mirakel.

"Vi nåede frem til hospitalet og fik at vide, at hun ikke klarede den... mit syn blev helt sløret," fortæller Yana, som efterfølgende tilføjer: 

"Med ét var hendes liv blev taget fra hende - og livet, som vi kendte det, blev taget fra os. Vi var alle knust over tabet af vores elskede."

Tabet var ødelæggende for hele familien, men især for Yanas yngste søn, 2-årige Thomas, som havde svært ved at forstå, hvor hans søster var blevet af. 

"Efter hun døde, forstod han ikke, hvor hun var blevet af. Han råbte, hvis min mand eller jeg forlod hans side, fordi han var bange for, at vi heller ikke kom tilbage."

En 33-årig mand er blevet sigtet for ATV-ulykken - men Yana ved desværre, at uanset hvad der sker, vil det ikke bringe hendes datter tilbage.

"Folk, vær forsigtige, og lad ikke børn køre på landbrugsredskaber som var det en forlystelse - det er ikke sikkert."