Mor med nyttig tip: Sådan får du babyer til at sove en time længere om morgenen

Udland

26/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mødre har flokket sig til internettet for at dele deres bedste tips til at hjælpe med at få en lille en til at sove en ekstra time om morgenen. De vil nemlig hjælpe forældrene med at få den hvile, de har behov for.

At få styr på din babys søvnplan kan være en udmattende opgave. Hver forælder har deres forskellige stilarter og måder at gøre det på. Uanset om du planlægger dagtimerne lur ned til mindste detalje eller du tager dem op for at trøste dem hver gang de vågner, kan det være svært.

Når de falder i søvn, er det derefter altid en chance, hvor længe du får lov til at sove, især når morgenen kommer.

Hun henvendte sig til Mumsnet: "Min 11 måneder gamle baby går i seng omkring kl. syv og sover til omkring kl. fem. Jeg ved, at dette er fantastisk – og vi har måttet arbejde hårdt for at droppe flasker og selvberolige i mange måneder for at komme til dette punkt," og derefter kommer hende udfordring: "Nogen forslag til, hvordan man får ham til at sove bare en smule længere til efter kl. seks? Jeg kan bare ikke strække mig i en time mere. Han vækker også sin ældre søster. Han har to lure i løbet af dagen og flasker først om morgenen og før sengetid. Han spiser godt. Ingen andre problemer. Vi har mørklægningsgardiner."

Masser af tricks til ekstra babysøvn

Mødrene var hurtige til at svare med deres tips og tricks. En venlig mor foreslog, at han måske frøs om morgenen kl. fem, og fortalte moren at pakke ham lidt mere ind: "Har du prøvet at tilføje endnu et lag tøj eller øge varmen i rummet, så han er mere behagelig? Kl. 5 om morgenen er normalt den koldeste tid på dagen, så babyer plejer at vågne, fordi de fryser," hvortil moren svarede: "Interessant, havde ikke tænkt på det. Tak!"

En anden foreslog, at forælderne justerede sit barns lurtider i løbet af dagen i håb om, at det ville skubbe aftensøvnen tilbage: "Jeg går igennem det samme med min 11 måneder gamle. Talte med min sundhedsplejerske her om dagen, der nævnte, at han ikke må sove til om eftermiddagen senere end kl. 14 - 14.30. Det burde hjælpe med at være mere træt til nattesøvnen."