Mor lagde mærke til ring om datterens hals: Havde aldrig forventet lægens diagnose

Udland

12/1/23 | 06:01

Foto: Privat
Foto: Privat

Skrevet af Redaktionen

Denne mor håber, at andre vil tage ved lære af hendes advarsel og være opmærksom på mærkelige, mørke ringe på børn.

Første gang en amerikansk mor så en mørk ring på sin 14-årige datters hals, troede hun, at datteren ikke vaskede sig ordentlig. Men det skulle vise sig, at der var en helt anden og mere alvorlig grund til den sorte pigment på halsen. Det skriver ABC News.  

Igennem en længere periode havde 14-årige Pantera Myhill følt sig dårlig tilpas med hovedpine og humørsvingninger, og så var hun meget tørstig hele tiden. Den sorte ring på halsen dukkede pludselig op, og mor og datter tænkte ikke videre over det.

Men en tur hos lægen fik ændret på det.

For den sorte ring på halsen var et signal om, at Pantera havde den kroniske sygdom type 2 diabetes. Lægen fortalte, at den sorte pigment ved navn acanthosis nigricans skyldes, at kroppens insulin ikke fungerer ordentlig, og højst sandsynlig er det lig med sukkersyge.

Den sorte pigment kan også dukke op på underarmen og ved lysken. Det anbefales, at man søger læge, hvis man opdager noget lignende.

Siden diagnosen har Pantera testet sit blodsukker og taget insulin dagligt.

Type 2 diabetes er blevet mere og mere almindeligt blandt børn og unge mennesker, og derfor vil Panteras mor meget gerne advare andre forældre om tegnene på sukkersyge og opfordre til en sundere livsstil.