Mor i kørestol stod til at drukne: Så tog han en vanvittig beslutning

Udland

01/01/2023

Video: Johnny Lauder

Skrevet af Emil B.

En mand i Florida modtog et telefonopkald fra sin handicappede mor. Han kunne høre på hendes paniske tone, at der var noget helt, helt galt. Så tog han en beslutning: han ville redde hende, koste hvad det vil.

Mens stormen rasede, modtog han opkaldet

Da kategori fire-stormen, Ian, gik i land det sydvestlige Florida, forstyrrede den elledninger, oversvømmede huse og satte hele kvarterer under vand. Da monsterstormen rasede i Napoli, fik den downtown-området til at se ud som Atlantis, fortalte Johnny.

Derfor havde sønnen også sagt til sin mor, at hun burde evakuere, men dette nægtede hun: "Hun er en meget stædig 84-årig kvinde." Og hun fortalte mig: "Du tager mig ikke nogen steder hen. Jeg vil ikke have noget privatliv der. Jeg bliver hjemme."

Han havde derfor overholdt dette og taget afsted igen, dog bekymret over, hvad der skulle ske med hende.

YouTube.com/FOX 4 NOW

Nødopkald fra moren

Vandet begyndte at fosse ind alle steder, og Johnny tog en beslutning om at hjælpe sine to sønner, sin drengs kæreste og deres kæledyr med at søge ly på loftet.

Kort efter modtog han så et foruroligende telefonopkald. Hans mor, Karen, fortalte i en ængstelig tone, at vandet var nået hele vejen op til hendes bryst.

Johnny vidste, at han var den eneste, der kunne hjælpe. Men når oversvømmelser eller intense storm rammer et område, bliver folk frarådet til at svømme gennem vandet, da det potentielt er farer skjult i vandet. Florida er især kendt for krokodiller.

Redningsaktionen

Alligevel tog han derfor beslutningen om at redde hende: "Jeg vidste, at jeg skulle hoppe. Så jeg sprang ud af vinduet og begyndte at vade gennem vandet."

Han vadede og vadede gennem vandet. Han vidste, at han ingen tid havde at spilde, så han skyndte sig alt, hvad han kunne.

Endelig kom han til sin mors hus

Her så han, hvordan hans mor havde vand op til hagen fra stormfloden, men han fik alligevel reddet hende ud derfra. Og hun var i live.

Johnny havde aldrig oplevet sin mor så glad for at se ham som nu, og hun overøste ham med kærlighed.

Video: Johnny Lauder