Mor, far og 2 sønner overnattede i zoologisk have: Pludselig havde de 30 sekunder til at redde livet

Udland

30/01/2024

Foto: Screenshot, @Reuters/Twitter
Foto: Screenshot, @Reuters/Twitter

Skrevet af J. Bøgen

Hvad ville du sige til at vågne til den nyhed?!

Det, der skulle have været en hyggelig overnatning nær eksotiske dyr, udviklede sig til dødsens alvor for en familie i Australien.

Mor, far og de to sønner lå og sov i teltet i Taronga Zoo i Sydney - et koncept, der kaldes "Roar and Snore", "Brøl og snork". Men kl. 6.40 om morgenen lød der en alarm, og luften blev fyldt med råb om, at familie skulle komme væk.

For der var nemlig sket det, der bare ikke må ske i en zoologisk have: En voksen løve og fire unger var sluppet ud af deres indhegning.

Hvad værre var, at den zoologiske haves protokoller dikterer, at den skal gå i "lockdown", hvis der sker en kode 1-hændelse (hvilket en håndfuld løver uden for hegnet vist godt kan betegnes som), og derfor havde familien kun 30 sekunder til at komme ud fra området.

Artiklen fortsætter under opslaget.

I en officiel udtalelse fra den zoologiske have fortæller haven, at der er skrappe protokoller på plads til denne slags tilfælde, og at alle personer i haven blev flyttet til sikre zoner.

Ingen kom til skade under løvernes flugt, hverken overnattende gæster eller personale.

Ifølge LadBible.com gik fire af de undslupne løver selv ind i deres indhegning igen, mens en femte måtte bedøves, før man kunne få den hjem

Det vides ikke endnu, hvordan løver bar sig ad med at tage på skovtur tidligt om morgenen.

Taronga Zoo har syv løver i alt, to voksne og fem unger. Ungerne kom til verden i august, og det var første gang i 18 år, at den zoologiske have kunne bryste sig af at være hjem for løveunger.