Mand løste 22 år gammel krimigåde: Fandt skræmmende hemmelighed på Google Earth

Udland

25/05/2024

Foto: Screenshot, google Earth
Foto: Screenshot, google Earth

Skrevet af J. Bøgen

Det er godt nok vildt!

Fra det øjeblik, Google Earth gik live i 2005, har stort set hver eneste person, der nogensinde har været på internettet, brugt det til at søge i deres eget hjem.

De fleste får et indblik i, hvordan de tidligere ejere havde indrettet deres ejendom, eller hvad de nye beboere har gjort med ens tidliger hjem - men én mand fik meget mere, end han havde regnet med, da han gennemsøgte sit tidligere boligkvarter på Google Earth.

William Moldt var blevet meldt savnet fra Lantana, Florida, i november 1997, efter at han aldrig vendte tilbage fra en nat i byen.

Vidner har fortalt, at den 40-årige 'ikke virkede beruset', da han forlod stedet, og hans kæreste,der ventede på ham derhjemme, hørte sidst fra ham kl. 21.30 om aftenen. Her skrev han, at han snart ville være hjemme.

Hun vidste ikke, at det var sidste gang, hun nogensinde ville tale med William.

En undersøgelse af den amerikanske mands forsvinden blev iværksat, men sporet blev hurtigt koldt, da detektiverne havde få spor at arbejde med.

Det ufattelige tilfælde

Der var gået mere end to årtier, før sagen blev blæst på vid gab af en fyr, der kiggede på sit gamle kvarter.

Manden havde kigget på Google Earth, da han bemærkede, at noget virkede underligt på de satellitbilleder, han kiggede på.

Efter at have zoomet ind på søen tæt på hans tidligere hjem, lagde han mærke til, hvad der lignede en bil.

Han informerede derefter en beboer i området, som derefter brugte en drone til at bekræfte sine mistanker.

Alle disse år var en hvid bil blevet nedsænket i vandet bag en række huse i Moon Bay Circle, Wellington - som indeholdt liget af William.

Efter at have advaret myndighederne ankom politiet den 28. august 2019 for at undersøge den mærkelige opdagelse, før de slæbte den 'stærkt forkalkede' hvide sedan ud af søen og fandt den forsvundne mands skeletrester inde.

En uge senere blev det bekræftet, at resterne tilhørte William.

Manden, der fandt bilen, fortalte dengang til lokale medier: "Jeg troede aldrig på, at der ville være et 22-årigt lig."

Den mest sandsynlige teori

Palm Beach County Sheriff's Office delte deres teorier om, hvad der var sket med William i 2019 med BBC, og sagde, at den mest sandsynlige forklaring var, at han havde mistet kontrollen over sin bil og var kørt i søen.

De har tidligere medigvet, at der ikke var noget i efterforskningen, der bakkede op om den teori, indtil for nyligt, hvor bilen altså blev fundet i søen.

Politiets talskvinde Therese Barbera sagde, at det stadig var svært at fastslå præcis, hvad der var sket med William, selv nu.

"Du kan ikke afgøre, hvad der skete for så mange år siden, hvad der skete," tilføjede hun.

"Alt, vi ved, er, at han forsvandt fra Jordens overflade, og nu er han blevet opdaget."

Kilde: LadBible