Mand idømt livstid for mord med Pokémon-kort

Udland

14/05/2023

Foto: Britisk politi
Foto: Britisk politi

Skrevet af Redaktionen

En britisk mand er blevet idømt livstid for at have dræbt sin nabo med en pose fyldt med Pokémon-kort.

Angrebet blev beskrevet som brutalt og improviseret. Selvom angriberen hævdede, at hans mentale tilstand og stofmisbrug var ansvarlige for handlingen, afviste retten hans forsvar. I stedet blev han idømt livstid med mindst 17 år på en højsikkerhedspsykiatrisk institution.

Det skriver blandt andre The Independent.

Mordet skete i en lille by i det sydlige England. Her kender alle hinanden og er vant til at leve i fred og harmoni.

Offeret var en 50-årig mand, der boede alene i sit hus. Han var kendt som en venlig og hjælpsom person i lokalsamfundet og havde ikke tidligere været involveret i nogen form for konflikt eller problemer.

Den 31-årige angriber, der boede i nærheden af offeret, blev beskrevet som en ensom og trist person. Han var involveret i stofmisbrug og kriminalitet. Ligesom han tidligere var blevet dømt for vold og narkotikaforbrydelser. Flere gange havde han været i behandling for psykiske problemer.

Under retssagen kom det frem, at der havde været et voldsomt skænderi mellem angriberen og offeret inden den 50-årige blev overfaldet.

Det er ikke klart, hvad der førte til skænderiet, men angriberen havde tidligere givet udtryk for, at offeret var involveret i ulovlige aktiviteter.

Efter skænderiet forlod angriberen stedet. Kort tid efter vendte han tilbage med en pose fyldt med Pokémon-kort.

Han angreb herefter offeret med posen, som han svingede som en bat. Derefter sparkede og trampede han på offeret, der døde på stedet.

Angrebet blev beskrevet som "grusomt og brutalt med improviserede våben, herunder en taske med metalæsker fyldt med samlerkort".

Under retssagen forsøgte angriberens forsvar at hævde, at han led af vrangforestillinger og skizofreni, og at langvarigt stofmisbrug var en "betydelig faktor" i hans handlinger. Retten afviste dette forsvar og fastslog, at angrebet var planlagt og udført med en betydelig grad af vold og brutalitet.