Mand forsvandt for 26 år siden: Nu er han fundet i et hul hos naboen

Udland

17/05/2024

Foto: Screenshot, X
Foto: Screenshot, X

Skrevet af J. Bøgen

Han var 200 meter fra sit barndomshjem.

En mand, der på mystisk vis forsvandt i en alder af 19 år, er blevet fundet 26 år senere i et hul i jorden efter angiveligt at være blevet bortført.

Omar Bin Omran (eller Imran) forsvandt fra byen Djelfa i det nordlige Algeriet i 1998, og hans familie antog, at han var død under borgerkrigen, der rasede over hele landet i over et årti i 1990'erne og 2000'erne.

Men nøglen til at lære, hvad der var sket med Imran, var meget tættere på hjemmet – nærmere bestemt 200 meter væk fra hans barndomshjem.

Det skriver Express.

Den dramatiske opdagelse

Den nu 45-årige blev reddet ud af sin 61-årige nabos hjem, som angiveligt holdt ham fanget i et afsidesliggende område på mandens ejendom i de sidste 26 år.

Optagelser er blevet cirkuleret på algerisk tv, der viser det øjeblik, en skrækslagen Omar blev fundet i, hvad der så ud til at være et hul i jorden i, hvad politiet beskrev som en fåresti.

Klippet viser betjente, der lyser ned i hullet med deres lommelygter, mens den 45-årige ser op i tilsyneladende chokeret.

Opslag på sociale medier blev afgørende

Den nye eftersøgning af den forsvundne mand blev sat i gang, efter at naboens bror begyndte at klage på sociale medier midt i en igangværende arvestrid.

Mandens kommentarer fik Omars familie til at storme deres nabos hjem på jagt efter den forsvundne mand.

Da Omar blev fundet, forsøgte den formodede kidnapper efter sigende at flygte fra stedet, før han blev fanget og anholdt.

Var på vej i skole

Den lokale avis El Khabar rapporterede, at den dengang 19-årige forsvandt i den blå luft efter at have forladt hjemmet for at tage på erhvervsskole.

En indledende eftersøgning efter Omar blev iværksat kort efter, at han forsvandt i 1998, men familien troede på, at han havde været offer for voldelige oprørere, der var aktive i området på det tidspunkt.

Omars mor døde uden at vide om hans skæbne for næsten ti år siden, og han menes at være blevet informeret om hendes død, mens han blev holdt fanget.

Offentlige anklagere sagde, at manden nu vil modtage psykologisk støtte for at hjælpe ham med at komme sig over sin prøvelse, mens man lover, at retfærdigheden vil ske fyldest.