Var ude med sin metaldetektor: Så faldt han over en 100 år gammel tidskapsel

Udland

20/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Straks efter gik jagten ind på at finde frem til familien, der havde gravet den ned.

En mand har afsløret en tidskapsel gemt væk fra verden i over 100 år

Det skriver Mirror.

En mand gravede en 100 år gammel tidskapsel op i sin baghave øjeblikke efter at have pakket sin første metaldetektor ud.

Ville finde tabte skatte

Han forklarede, hvordan han ønskede at begynde metaldetektion i håbet om at opgrave tabte skatte - men han forventede aldrig at støde på en tidskapsel i sit første forsøg.

I et opslag på det sociale medie Reddit deler han sin historie.

"Jeg besluttede mig for at bruge min metaldetektor i min have, og jeg hørte en masse bip under et træ. Jeg troede, det var et rør, så da jeg gravede, stak jeg ved et uheld et hul gennem dåsen." skriver han og fortsætter:

"Da jeg gravede det frem, var jeg virkelig begejstret, men det var fuld af snavs. Jeg ventede en nat, så jeg kunne ryste snavset ud med nogle venner, hvilket krævede enorm selvkontrol, og da vi rystede det ud, fandt vi disse genstande."

Mønter og et billede

Inde i metaldåsen, hvor der står "Kkovah Salts. For Mave, Lever & Blood", fandt han tre mønter dateret 1826, 1866 og 1906, et fotografi af fire mænd, et julekort og hvad der menes at være et børnelegetøj.

Alene dåsen er vurderet til mellem omkring £25 (217 kroner) til £60 (521 kroner), mens en mønt dateret 1826 kan købes online for et sted mellem £60 (421 kroner) og £400 (3476 kroner), afhængigt af dens markeringer og tilstand.

Manden, der bor i Washington, tilføjede:

"Jeg har brugt meget tid på at søge på mange hjemmesider efter de oprindelige ejere af huset. Indtil videre har jeg ikke fundet noget relevant, men jeg giver ikke op. Jeg regner med at tage til mit lokale bibliotek for at søge i lokalarkiver."

Gennem sin research håber han også at opspore de nulevende slægtninge til de mænd, der er fotograferet på det sort-hvide billede.

På bagsiden af ​​fotografiet, der er dateret 1920, står der: "Papa og hans venner".

Føler sig inspireret

Mens de fleste brugere delte deres forbløffelse over hans fund, delte andre deres intention om at skabe og begrave deres egne tidskapsler.

En bruger sagde: "Sikke en fascinerende ting at finde. Dette inspirerer mig til at begrave en nu."

Som svar sagde manden: "Mit mål med at poste dette var at få folk inspireret til at begrave en tidskapsel, så nogen måske finder den om 100 år. Jeg håber virkelig, du gør det, jeg har tænkt mig at begrave et par stykker rundt i min by. "