Mand bliver konge af britisk ø: bliver kronet med øl

Udland

06/09/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En mand er blevet udnævnt til kongen af ​​en fjerntliggende britisk ø og blev kronet på ægte britisk vis - ved at få hældt øl over hovedet på sig.

En mand er blevet udnævnt til kongen af ​​en fjerntliggende britisk ø og blev kronet på ægte britisk vis - ved at få hældt øl over hovedet på sig.

Det skriver ladbible

Piel Island ligger en halv mil ud for Furness-kysten i Cumbria og byder på cirka 26 hektar jord, en 900 år gammel ruineret motte og bailey-slot og otte privatejede hytter.

Men måske er det vigtigste af alt pubben, der hedder The Ship Inn. For den der ejer pubben bliver nemlig også øens konge.

Elektriker Aaron Sanderson vandt konkurrencen over omkring 200 andre ansøgere om at vinde den 170 år gamle titel.

Øltøndetrone og ølbad

For at markere fejringen sad den 33-årige på en øltøndetrone, mens han bar en hjelm foran snesevis af velvillige, da øl blev hældt over hans hoved.

Samtidig brugte den tidligere monark Rod Scarr et sværd til at gøre Aarons regering til officiel.

Udover at serverer øl og vedligeholde området, har Aaron magten til at gøre enhver til ridder, som han mener har gavnet øen.

Aaron var mildest talt noget overrasket over sin nye stilling.

"Jeg troede aldrig, at jeg ville blive konge af en ø," siger han

Han forklarer yderligere, at han søgte kronen uden at forvente at få den. Da han så fik det, havde han lige et par måneder, hvor han tænkte hvad det var han havde rodet sig ud i.

Omfattende opgaver

Den nye konge af Piel havde arbejdet som elektrisk teamleder hos BAE Systems Submarines, da han søgte stillingen, efter at den blev annonceret af Barrow Borough Council sidste år.

Opgaverne omfatter at påtage sig den ti-årige lejekontrakt af den berømte pub og vedligeholde det bemærkelsesværdige ø-habitat.

Mens Aaron fra Walney Island, Barrow-in-Furness, ikke har nogen erfaring med at arbejde på pubber, får han helt sikkert brug for sine evner som elektriker.

Øen har en rig historie og unikke præmisser, hvilket betyder, at der rejser mange besøgende til øen hver år, enten med færgen eller ved lavvande.

På øen kan man slå telt op for kun 5 pund.

Det er dog ikke alt der er lutter lagkage.

"At få alt herover er hårdt arbejde, da du ikke bare passer en pub, du passer på en hel ø," siger Aaron. og fortsætter:

"Jeg forstår tidevandet, og vejret spiller en dramatisk rolle i det, men dybest set er logistikken for at få tingene hertil bare den største ting. Vi har også perioder, hvor der ikke er færger og ingen her, og der er tilfælde, hvor man ikke kan stå af - det skal man bare være forberedt på."