Må man holde her eller ej? Parkeringsskilt forvirre folk verden over

Udland

30/03/2024

Skrevet af Kathrine Frich

Kan du gennemskue hvilke regler der gælder?

Kast dine tanker tilbage til de dage, hvor du desperat studerede til teoriprøven, og forsøgte at huske alle skilte, regler og vejafmærkninger - fordi dette skilt har efterladt folk helt forvirrede.

Det skriver Mirror

Der er så mange ting at huske, når du skal lære at køre, og det handler ikke kun om, hvornår du skal bremse, eller hvordan du manøvrerer din bil korrekt.

Der er et utal af tegn og symboler, som du også skal lære, for hvis ikke, vil du blive alvorligt forvirret, når du aflægger din teoriprøve. Men da folk så et vejskilt, undrede de sig over, hvad i alverden det betød, fordi det så ud til at modsige sig selv på mere end én måde.

Skiltet var et 'Clearway'-skilt, der viste, at du ikke kunne parkere der fra mellem kl. 06.00 og 19.00 mandag til fredag, og kl. 9.00 til 18.00 lørdag og søndag samt helligdage.

Men nedenunder, for at forvirre sagen, var der et skilt, der sagde, at folk ikke skulle parkere der på andre tidspunkter, med en rød cirkel, en streg igennem den, med et P i midten.

En forvirret mand lagde et billede af skiltet op på Facebook og spurgte: "Kan nogen venligst forklare, hvad der foregår her? Disse orange skilte dukkede op i de sidste par dage... Tilsidesætter de nye skilte de gamle? Betyder det virksomheder som om min restaurant faktisk kan trives og overleve, hvis parkering er tilladt og hvornår?

Mange insisterede på, at skiltet, som blev set i Sydney, Australien, kunne være tydeligere ved at gøre det til "ingen parkering" på alle tidspunkter, så chaufførerne ikke bliver fanget ved at fejllæse det.

"Det skal bare være klart, ingen standsning eller parkering overhovedet", skrev en, mens en anden var enig i, at det skulle være en "ingen parkeringzone 24/7".

Ifølge en repræsentant for Transport NSW er skiltet der for at kontrollere trafikstrømmen og holde folk sikre.

Frivejen gælder for de dage og tidspunkter, der er angivet på skiltet og bliver derefter til en parkeringsforbudszone. Parkerer du der på de ikke tilladte tidspunkter, pålægges en anden bøde.

Den eneste undtagelse er for busser og taxaer, der henter eller afsætter passagerer.