Lavede en Google-søgning: Så mistede kvinde 3,3 millioner kroner

Udland

02/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Hun havde netop fået sin skilsmisseopgørelse.

Jo O’Brien fra Australien oplevede enhver investors mareridt, da hun mistede næsten 3,3 millioner danske kroner på grund af internet-svindel.

Jo, som netop havde fået sin skilsmisseopgørelse, fandt et tilsyneladende troværdigt tilbud om investering via en Google-søgning.

Det skriver Lad Bible.

Den skæbnesvangre søgning

I maj 2022 søgte Jo på "de bedste fastforrentede investeringssatser". "Det viste sig at være en fælde sat af svindlere," fortalte hun til news.com.au.

Dagen efter blev hun ringet op af personer, der udgav sig for at være fra forskellige finansielle tjenester, der tilbød hende "bedre" renter.

Falsk sikkerhed

Jo kontrollerede navnet på det officielle websted, og intet lignede svindel. "Jeg så ingen advarselsflag, da processen ikke blev hastet igennem," sagde hun.

Hun indsendte sine personlige oplysninger og blev instrueret i at overføre penge til en NAB-konto, der angiveligt var oprettet i hendes navn. "Det føltes ikke suspekt," tilføjede hun.

Det store svindelnummer

Men pengene blev overført til en virksomheds bankkonto og derefter sendt ud af landet.

"De sagde, 'her er kontonummeret, til når du er klar til at overføre den første betaling,'" forklarede Jo.

Chokerende opdagelse

I juni 2022 modtog Jo en besked fra sin bank om straks at ringe op. "Jeg trak ind til siden og græd. Jeg kunne ikke tale," husker hun. "Det var stort set alle de penge jeg havde."

Hendes bank havde over to uger tilladt overførsler på i alt 3,3 millioner kroner til en tvivlsom konto.

Kampen for retfærdighed

Efterfølgende tog Jo sagen i egen hånd og konfronterede den mand, der havde svindlet hende.

Han foreslog en ordning for at få pengene tilbage, hvilket hun afviste. "Han sagde, at Australien er et stort mål, og at svindlerne tjener millioner af dollars," afslørede hun.

Til Jo's store frustration er, at ingen er blevet retsforfulgt i sagen endnu, på trods af at hun og otte andre blev svindlet for over 9 millioner kroner.