Lærer nægtede at bruge elevs nye pronominer: så faldt hammeren

Udland

09/09/2022

Kilde: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En lærer havde et konfliktfyldt forhold med en elev, fordi han nægtede at bruge hans pronomen. Ifølge ham fandtes transeksualitet nemlig ikke. Det fik store konsekvenser for ham.

Lærerens konfliktfyldte forhold med elev

På en skole i Dublin blev en lærer anholdt, fordi han nægtede at bruge en transeksuels barns nye pronomener.

Det hele startede tidligere, hvor barnet gik fra at være en dreng til en pige. Det gav et betændt forhold mellem ham og eleven, fordi der ifølge lærens kristne tro ikke findes transseksualitet.

Han nægtede at bruge elevens prononemer, og det fik konsekvenser for læreren. Han blev af skolens ledelse og barnets forældre bedt om at bruge barnet med dets nye prononem, ellers ville han blive tiltalt for diskrimination.

Han nægtede det stadig og kom med en modsvar: skolen skulle trække deres anmodning tilbage om at bruge elevens pronomener. Han var så opsat på det, at han forstyrrede skolen 260 års jubilæum for at give til genmæle.

Det fik endnu flere konsekvenser for læreren, der blev suspenderet fra skolen - med fuld løn.

Holdte sig ikke væk fra skolen

Læren havde dog ikke i sinde at blive væk fra skolen, da det stred i mod hans overbevisning, så han blev ved med at komme tilbage til skolen.

De gav ham derfor en husarrest fra 30. august til 7. september. Af princip blev han ved med at komme på skolen, hvilket i sidste ende førte en varetægtsfængsling med sig.

Han vil nu forblive varetægtsfængslet, indtil han ændrer mening, eller retten tager en ny beslutning om, hvad der så skal ske med ham.

Læreren giver ikke op

I en video på Twitter er det nu muligt at høre hans side af sagen. I videoen fortæller han, hvordan han føler sig forurettet af hele forløbet.

Her går han i offensiven mod den institution, der har tilladt det her, og raser mod resten af samfundet, der går i mod hans ret til at ytre sig i mod noget, der strider i mod hans tro.