Vildt fund: Læge får et chok, da hun undersøger pensionists øje

Udland

04/2/23 | 07:42

Billede: Instagram/Screenshots/california_eye_associates
Billede: Instagram/Screenshots/california_eye_associates

Skrevet af Redaktionen

Det var en meget forbløffet øjenlæge, der undersøgte en ældre patients øje. Under øjenlåget fandt dr. Katerina Kurteeva 23 kontaktlinser, der sad fast. Kurteeva har nu offentliggjort et essay i magasinet Insider om hændelsen.

Da den ældre dame, der var i 70'erne, ankom til øjenlægen, havde hun stærke smerter i sit øje. Fra starten havde øjenlægen ingen anelse om, hvad hun skulle kigge efter, men det skulle hurtigt ændre sig.

"Jeg tænkte på, hvad det kunne være. Et stykke af en knækket kontaktlinse, en ridse på hornhinden, en infektion, en øjenvippe eller et stykke makeup," skrev øjenlægen.

Da Kurteeva først undersøgte øjet nærmere, gik den forbløffende sandhed op for lægen.

"Da jeg bad hende kigge ned, kunne jeg se kanterne på nogle kontaktlinser, der hang sammen. Da jeg begyndte at trække dem ud, føltes det som om, jeg kunne se mere, så jeg bad min assistent om at få min telefon til at optage hændelsen," siger Kurteeva.

Den amerikanske læge offentliggjorde derefter proceduren på Instagram, hvor opslaget hurtigt gik viralt.

Vær opmærksom på, at videoen godt kan have voldsomme billeder.

"Da jeg bad patienten om at kigge ned igen, kunne jeg se en kæmpe, mørklilla klat kontaktlinser, der sad fast i hendes øje. Det lignede næsten en anden pupil," beskrev øjenlægen.

Hendes konklusion var, at patienten havde glemt at tage sine kontaktlinser ud af øjet 23 nætter i træk og satte altid nye i næste morgen.

"I næsten 20 års praksis har jeg aldrig set noget lignende. Patienten kunne heller ikke tro det og spurgte mig, om jeg var sikker på, at der var 23," siger Kurteeva.

Husker du at tage dine kontaktlinser ud, inden du skal sove?