Kvinde sagsøger sin kæreste: Du gætter aldrig hvorfor

Udland

09/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at parret siden er gået fra hinanden ...

De fleste har nok prøvet, at deres partner ikke har overholdt et løfte eller en aftale, de har indgået.

Men ville du nogensinde sagsøge din partner for at bryde et løfte?

Det var lige præcis det, en kvinde fra New Zealand valgte at gøre, da hendes kæreste gennem seks år ikke kørte hende til lufthavnen som de havde aftalt.

Sagen, der har skabt opmærksomhed, blev behandlet i den New Zealandske stridedomstol, hvor kvinden forsøgte at få kompensation for de ekstra omkostninger, hun blev påført.

Det skriver det New Zealandske medie Stuff.

Stridedomstolen er en hurtig og billig måde at lave en retslig løsning på uenigheder. Den er mindre formel end den en normal domstol, og man repræsenteres ikke af en advokat, men afhøres blot af en dommer der skal træffe en beslutning.

Havde indgået aftale om kørsel til lufthavn

Kvinden påstod, at hun og hendes partner, havde indgået en mundtlig aftale om, at han skulle køre hende til lufthavnen, så hun kunne tage til udlandet for at deltage i en koncert.

Men da han ikke dukkede op, blev hun tvunget til at finde alternative transportmuligheder og betale for hundepasning, da hendes partner heller ikke blev hjemme for at passe hendes hunde, som de ellers havde aftalt.

Alt sammen førte det til ekstra udgifter for kvinden, der måtte tage bussen til lufthavnen og betale for hundepasningen.

Dommer Krysia Cowie, som behandlede sagen, udtalte: "Når venner ikke holder, hvad de lover, kan den anden lide en økonomisk konsekvens, men den kan måske ikke få erstatning for tabet."

Retten afgjorde dog, at selvom der var en mundtlig aftale, var den ikke kontraktlig bindende, og kvindens krav blev afvist. Efter retssagen gik parret fra hinanden.